ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντεχνίες ΑΗΚ σε Πηλείδου: «Αναμένουμε ξεκάθαρες θέσεις, αλλιώς να αναλάβετε τις ευθύνες για το τι θα ακολουθήσει»

Συντεχνίες ΑΗΚ σε Πηλείδου: «Αναμένουμε ξεκάθαρες θέσεις, αλλιώς να αναλάβετε τις ευθύνες για το τι θα ακολουθήσει»

Ανακοίνωση-προειδοποίηση ενόψει της αυριανής (Παρασκευή, 19/1), εξέδωσαν οι συντεχνίες της ΑΗΚ, κάνοντας λόγο για πολύ δύσκολη περίοδο και ώρες για την ενέργεια.

Την ίδια ώρα, καλούν την Υπουργό Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, να προσέλθει στην αυριανή συνάντηση «με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις, που θα βάζουν φρένο στην κατρακύλα του Τομέα Ηλεκτρισμού, διαφορετικά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα».

Αυτούσια η ανακοίνωση των Συντεχνιών της ΑΗΚ:

Αφορμή για τη σημερινή Ανακοίνωση, μας έδωσαν τα δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας του Φιλελευθέρου (ημ. 14/1/2023 και ημ. 17/1/2023) για τα οποία συγχαίρουμε τον δημοσιογράφο γιατί εμβάθυνε στα σοβαρά θέματα της ενέργειας και μας έφερε προ της πραγματικότητας, για γεγονότα τα οποία εμείς είχαμε απλώς εκτίμηση ή υποψία ότι τεκταίνονται.

Στα δημοσιεύματα, παρουσιάζονται σε διϋπουργική σύσκεψη άνθρωποι οι οποίοι χειρίζονται τα σοβαρά θέματα της ενέργειας, όπως ο Λειτουργός του Υπουργείου Ενέργειας και ο Πρόεδρος της ΡΑΕΚ, να εμφανίζονται ότι δεν γνώριζαν τα σοβαρά τεχνικά δεδομένα που αφορούν τον τομέα ηλεκτρισμού στον τόπο.

Δυστυχώς αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν πάρει σοβαρές αποφάσεις για την ενέργεια στον τόπο και διαφαίνεται ότι, στο ηπιότερο, στερούνται τέτοιας ικανότητας και εν πάση περιπτώσει οι ενέργειες τους πάντως δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Η όλη στάση τους, πέραν του ότι είναι καταστροφική για τον τόπο για ένα θέμα για το οποίο είχαν έγκαιρα προειδοποιηθεί από τους εργαζόμενους στην ΑΗΚ και το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλά, απλώς φρόντιζαν να αναλώνονται σε συσκέψεις όπου δήθεν προσπαθούσαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τομέα.

Επειδή είμαστε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και οι ώρες που περνούμε για την ενέργεια είναι δραματικές με σοβαρές συνέπειες κόστους για τους πολίτες, την οικονομία και την ευημερία του τόπου, είναι για εμάς ανεπίτρεπτο να χειρίζονται τόσο σοβαρά θέματα άνθρωποι με τέτοιες νοοτροπίες.

Καλό θα είναι να ενημερωθεί η Υπουργός Ενέργειας από τον Λειτουργό, ο οποίος απέκοψε τις θέσεις του συμπληρωματικού προϋπολογισμού της ΑΗΚ, που εμποδίζει την ΑΗΚ από τη δραστηριοποίηση της στις ΑΠΕ απαιτώντας την απενεργοποίηση συμβατικής παραγωγής (δηλ. Δεκέλεια) και για το τι υπονοεί όταν διαδίδει, σε επίσημη συνάντηση, ότι θα δείτε τι θα γίνει με τα Δίκτυα της ΑΗΚ μετά τις εκλογές!

Καλείται το Δ.Σ. της ΑΗΚ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει και να υλοποιήσει τις αποφάσεις του.

Καλό θα ήταν να ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ποιοι υποσκάπτουν τις αποφάσεις του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Με αυτά τα δεδομένα, αναμένουμε ότι η Υπουργός Ενέργειας θα έρθει στη συνάντηση με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις, που θα βάζουν φρένο στην κατρακύλα του Τομέα Ηλεκτρισμού, διαφορετικά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top