Απολιθωμένο κρανίο φάλαινας, 12 εκατομμυρίων ετών, ανακαλύφθηκε στο Μέριλαντ

Απολιθωμένο κρανίο φάλαινας, 12 εκατομμυρίων ετών, ανακαλύφθηκε στο Μέριλαντ

Σε παραλία του Μέριλαντ ανακαλύφθηκε πρόσφατα το απολιθωμένο κρανίο μιας φάλαινας, η οποία εκτιμάται ότι έζησε πριν από 12 εκατομμύρια χρόνια, ανακοίνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κάλβερτ.

Η ανακάλυψη έγινε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Κόντι Γκοντάρντ, έναν ερευνητή που αναζητούσε απολιθώματα και δόντια καρχαριών, αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι το πιο ολοκληρωμένο απολιθωμένο κρανίο φάλαινας που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή Κάλβερτ Κλιφς και ονομάστηκε «Κόντι» προς τιμήν του άνδρα που το ανακάλυψε.

«Αισθανθήκαμε σαν να είχαμε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Παλαιοντολογίας», δήλωσε ο Στίβεν Γκόντφρι, έφορος του μουσείου, διευκρινίζοντας ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί το είδος της φάλαινας.

Στην ανακοίνωση του μουσείου, επισημαίνεται πως χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να εξαχθεί και να μετακινηθεί το κρανίο, βάρους 295 κιλών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE