ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Μάχη μέχρι τέλους - Κλειδί οι αναποφάσιστοι

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Μάχη μέχρι τέλους - Κλειδί οι αναποφάσιστοι

Τα τελευταία τους χαρτιά ρίχνουν οι υποψήφιοι και τα κόμματα λίγο πριν το τέλος της προεκλογικής διαδρομής, η οποία αναμένεται ότι θα κριθεί στο φώτο φίνις, σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση της πρόκρισης στον δεύτερο γύρο, ανάμεσα στους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Δημοσκόποι και εκλογικοί αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει μια σαφή διαφορά που του επιτρέπει να πορεύεται στην εκλογική διαδικασία της 5ης Φεβρουαρίου 2023 με σχετική ευχέρεια ότι έχει εξασφαλισμένο το ένα εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο της 12ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι διαφορές των δύο υποψηφίων που στηρίζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οριακές και δεν επιτρέπουν εκτίμηση για την έκβαση της αναμέτρησης, γεγονός που υποχρεώνει και τους δύο να διεκδικούν και την τελευταία ψήφο μέχρι το τέλος. Oι δημοσκόποι εκτιμούν επίσης ότι τα δεδομένα σε πολύ μεγάλο βαθμό τείνουν να παγιωθούν και ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψουν ανατροπές το εναπομείναν χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων, χωρίς ασφαλώς να αποκλείεται οτιδήποτε. Υποψήφιοι και κόμματα εντατικοποιούν την προεκλογική τους καμπάνια ώστε να επιτύχουν τη μεγαλύτερη συσπείρωση με παράλληλες ενέργειες για να προσελκύσουν ψηφοφόρους από άλλους χώρους, χωρίς όμως οι δυνατότητες να είναι αμέτρητες.

Από το debate που μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το ΡΙΚ, προκύπτει σαφώς ότι τα χαρτιά των υποψηφίων αρχίζουν να εξαντλούνται και πλέον η προσοχή στρέφεται στο επίπεδο των εντυπώσεων. Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, οδεύουν προς το τέλος της προεκλογικής κούρσας θέλοντας να αποφύγουν το λάθος και πλέον τα περαιτέρω θα κριθούν από την οργανωτική μάχη που θα δοθεί επί του εδάφους. H κόπωση του εκλογικού σώματος από τη μακρά προεκλογική εκστρατεία, σε συνδυασμό με το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αποτυπώνεται στις έρευνες της κοινής γνώμης, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει κλειδώσει την επιλογή της για την 5η Φεβρουαρίου. Τα επιτελεία θα στραφούν προς την κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος που ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το πως θα λειτουργήσει στην κάλπη, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Εκεί θα δοθεί η μεγάλη μάχη των επιτελείων τις επόμενες μέρες, ενώ ταυτοχρόνως θα συντηρηθεί η επαφή με τους υποστηρικτές τους, μέσα από συγκεντρώσεις που στόχο έχουν να στείλουν μηνύματα νίκης όσο οδεύουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης.

Με την ολοκλήρωση και του χθεσινού debate απομένουν άλλα δύο, την 1η Φεβρουαρίου από το ΡΙΚ και το τελευταίο στις 3 Φεβρουαρίου από τους τέσσερεις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Antenna, Sigma, Omega και Alpha.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top