ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΔΗΠΑ – «Έμφαση στην Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής»

Ν. Χριστοδουλίδης στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΔΗΠΑ – «Έμφαση στην Κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής»

Αν τον τιμήσει με την ψήφο του ο λαός, θα προχωρήσει σε Kυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, χωρίς αποκλεισμούς «γιατί τα προβλήματα και οι προκλήσεις που έχουμε ενώπιόν μας δεν έχουν ούτε ιδεολογικό χαρακτήρα, ούτε κομματική ταυτότητα», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΠΑ, στη Λευκωσία, ανέφερε ότι και ο Πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν είχε κάνει στην αρχή του προεκλογικού αγώνα προσπάθεια για μια τέτοια Κυβέρνηση. Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε, είναι και μετά τις εκλογές «να μπορούμε να βλέπουμε την κοινωνία στα μάτια και να είμαστε περήφανοι που ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες της.

«Να είστε βέβαιοι ότι αυτό θα το κάνουμε μέσα από την δική μας διακυβέρνηση» είπε. Ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε για δύο χαρακτηριστικά που περιγράφουν την ιστορία των στελεχών της ΔΗΠΑ διαχρονικά και τα οποία είναι τα πιο σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια.

Το πρώτο, είπε, διαχρονικά ο στόχος τους ήταν η υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το δεύτερο η κοινωνική ευαισθησία. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, συνέχισε, αποτελούν για τον ίδιο προτεραιότητες και ήταν καθοριστικά στοιχεία στην κατάρτιση του προεκλογικού του προγράμματος.

«Αρα, είναι ιδιαίτερη τιμή που πορευόμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική για το σύνολο του κυπριακού λαού, όχι για τους λίγους και τους φίλους μας» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι σημαντικός ο σεβασμός στην άλλη άποψη. Είπε ότι θεωρεί ασέβεια το να εμφανίζονται κάποιοι, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, ως επιλυτές όλων των προβλημάτων, ενώ «δεν ξέρω πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά είναι δικαίωμά τους πώς θα πορευθούν».

«Για μας το πιο σημαντικό είναι μετά την 1η Μαρτίου, όχι μόνο να συνεχίσουμε τον διάλογο με την κοινωνία, και ο Μάριος γνωρίζει πού καλά, έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα, ότι οι πολιτικοί που χάνουν την επαφή τους με την κοινωνία, είναι χαμένοι. Κι αν δεν συνεχίσουμε τον διάλογο με τον κυπριακό λαό, εμείς σίγουρα θα είμαστε χαμένοι» συμπλήρωσε.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε δύο κατηγορίες πολιτών, την μεσαία τάξη που παλιά – είπε – αποτελούσε το 90% του πληθυσμού και σήμερα βρίσκεται ενώπιων σοβαρότατων διλλημάτων, σμικρύνεται και αντιμετωπίζει σοβαρότατες προσκλήσεις. Η δεύτερη κατηγορία, συνέχισε, είναι οι νέοι που ίσως για πρώτη φορά μετά τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να έχουν λιγότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν οι γονείς τους.

Ευχαρίστησε την ΔΗΠΑ για την ουσιαστική συμβολή της στο πρόγραμμα διακυβέρνησης κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη της, 15 μέρες πριν τις Προεδρικές εκλογές, να μην εφησυχαστούν από τις δημοσκοπήσεις και «να εντατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας, από σπίτι σε σπίτι, από χωριό σε χωριό, από γειτονιά σε γειτονιά, από δήμο σε δήμο, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, ώστε όχι να διασφαλίσουμε ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές – θέλω να είστε βέβαιοι γι’ αυτό – αλλά για να διασφαλίσουμε ότι η νίκη μας θα είναι μεγαλειώδης».

Μάριος Καρογιάν

Απομένουν 15 ημέρες για τις προεδρικές εκλογές που όλοι περιμένουμε να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας, που θα αρχίσει με την ανάδειξη του Νίκου Χριστοδουλίδη στο ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η εποχή που ο τόπος θα αποκτήσει μια ηγεσία ικανή να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών, να ενσαρκώσει τις προσδοκίες του λαού μας, να δώσει σάρκα και οστά στα οράματά του, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν.

Σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίστηκε ενώπιον της παράταξής του, ο κ. Καρογιάν τον ευχαρίστησε για τις ελπίδες που δίνει στα μέλη της παράταξης, ότι με την διακυβέρνησή του θα γίνουν πράξη «πολλά από τα οράματα που οδήγησαν στην ίδρυση της ΔΗΠΑ και καθοδήγησαν την μέχρι σήμερα δράση και πορεία της».

Είναι για όλους μας ώρες ευθύνης και μεγάλων αποφάσεων για την Κύπρο και το μέλλον της, πρόσθεσε, λέγοντας ότι διακυβεύεται η λύση του Κυπριακού, η αποτροπή της οριστικής διχοτόμησης, η επιβίωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η επιστροφή σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, η ενίσχυση ή η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το αύριο μιας μεσαίας τάξης που απειλείται.

«Για να απαντηθούν, όμως όλες αυτές οι προκλήσεις, υπάρχει μια προϋπόθεση: Να επικρατήσουν συνθήκες πολιτικής συνεννόησης, κοινωνικής συνοχής και εθνικής ενότητας. Οι συνθήκες, ακριβώς που υπόσχεται να εξασφαλίσει η εφαρμογή του προγράμματος του υποψήφιου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη. Είμαστε περήφανοι για την συμβολή μας στη διαμόρφωση του. Είμαστε περήφανοι που συμβάλαμε στην μετατροπή της απαίτησης για εθνική ενότητα σε προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης» είπε.

Είμαστε υπερήφανοι, συνέχισε, που εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια που είχαμε για να βάλουμε ένα τέρμα στον αυτοκαταστροφικό κατακερματισμό του πολιτικού μας συστήματος και στους άνευ ουσιαστικού περιεχομένου κομματικούς ανταγωνισμούς.

«Είμαστε, όμως ακόμα πιο περήφανοι, που σήμερα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εκπλήρωση του ιδρυτικού στόχου που ήταν για την παράταξή μας, ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος, η ανασύνταξη του και η απελευθέρωσή του από τα δεσμά των προσωπικών φιλοδοξιών, των παλαιοκομματικών πρακτικών και των στείρων μικροκομματικών αντιπαραθέσεων» ανέφερε.

Θα νικήσουμε, συνέχισε, γιατί η νίκη μας θα δώσει στον τόπο την μεταρρυθμιστική πνοή που χρειάζεται για να πιστέψει στις δυνάμεις του και στις δυνατότητες που του δίνει ο στόχος της εθνικής συνεννόησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top