ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Εκφράζει εκτίμηση προς την Κίνα για την ακλόνητη στάση της στο Κυπριακό

ΠτΔ: Εκφράζει εκτίμηση προς την Κίνα για την ακλόνητη στάση της στο Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μήνυμά του προς τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και το λαό της Κίνας με την ευκαιρία του κινεζικού νέου έτους, εξέφρασε την εκτίμησή του για την ακλόνητη στήριξη της Κίνας καθώς και την στάση αρχών όσον αφορά στο Κυπριακό, ενώ επανέλαβε ότι η Κύπρος παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην Πολιτική της Μίας Κίνας.

Στο μήνυμά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Κίνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι με ειλικρινή αισθήματα φιλίας συμμετέχει στους εορτασμούς για το νέο κινεζικό έτος, το έτος του κουνελιού, σύμβολο καλής τύχης, μεγάλης φιλοδοξίας, λαμπρό μέλλον, πλούτο και ευημερία.

Εξέφρασε ολόψυχα ευχές στον Πρόεδρο Σι και τον φιλικό λαό της Κίνας για ένα ευτυχισμένο, υγιές νέο έτος με ευημερία.

Ανέφερε ότι ανάμεσα στους πιο αρχαίους πολιτισμούς παγκόσμια, η Κίνα και η Κύπρος μοιράζονται μια ισχυρή και βαθιά φιλία που έχει δοκιμαστεί στον χρόνο και εδράζεται πάνω στην κοινή προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και την παγκόσμια ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς μου θητείας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να επιβεβαιώσω ότι παρά τη γεωγραφική απόσταση και την σημαντική διαφορά σε μέγεθος μεταξύ των δύο χωρών μας, καταφέραμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή συνεργασίας με σημαντική γεωπολιτική σημασία.

Επιπλέον, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της ΕΕ, η Κύπρος πάντοτε τονίζει την ανάγκη για δέσμευση και συνεργασία με την Κίνα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων και περιφερειακών προκλήσεων. Η Κύπρος, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να στηρίζει τη συνεργασία με το Πεκίνο σε πολλούς τομείς όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επισιτιστική ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος, την παιδεία και άλλους τομείς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι Κύπρος και Κίνα είναι προσηλωμένες στις αξίες και αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου και οι δύο φιλοδοξούν να διασφαλίσουν την ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στις αντίστοιχες περιοχές τους και στον κόσμο γενικότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι θα ήταν αμέλεια να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να εκφράσει τη βαθιά εκτίμησή του για την «ακλόνητη στήριξη της Κίνας» καθώς και την «στάση αρχών» όσον αφορά την επίτευξη μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λύσης του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα είναι Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρόσθεσε πως στο ίδιο πνεύμα, επαναλαμβάνει ότι «η Κύπρος παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην Πολιτική της Μίας Κίνας» και ένθερμος υποστηρικτής της ακεραιότητας, ενότητας και κυριαρχίας της Κίνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top