ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσιμα για 3 μέρες έχει η «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα - Πήρε ρεύμα από την Κυπριακή Δημοκρατία

Καύσιμα για 3 μέρες έχει η «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα - Πήρε ρεύμα από την Κυπριακή Δημοκρατία

Καύσιμα για τρεις ημέρες έχουν απομείνει στον «κρατικό» ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», El Sen που ανακοίνωσε ότι λόγω της έλλειψης καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρισμού, χθες μέσω του διασυνδεδεμένου συστήματος πήραν ρεύμα από τις ελεύθερες περιοχές.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο γγ της συντεχνίας, Αχμέτ Τουγτζού σε γραπτή του δήλωσε ανέφερε ότι έμαθαν πως η TPIC (κρατική εταιρεία καυσίμων της Τουρκίας και μοναδικός προμηθευτής καυσίμων της «αρχής») διέκοψε την παράδοση καυσίμων, «κι απομένουν περίπου 3 ημέρες καυσίμων στον ηλεκτρικό σταθμό Τεκνετζίκ (στην Τράπεζα Κερύνειας) αυτή τη στιγμή. Γι’ ακόμη μια φορά, προστίθεται, λόγω της έλλειψης καυσίμων πήραν ηλεκτρισμό χθες από την «νότια Κύπρο», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ανέφερε επίσης ότι λόγω των βρώμικων καυσίμων που αντλήθηκαν από τον πυθμένα του αποθηκευτικού χώρου, εξαιτίας της μείωσης των καυσίμων στο εργοστάσιο παραγωγής, απενεργοποιήθηκαν δύο ατμοστρόβιλοι και υπήρξαν μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος στο ψευδοκράτος το βράδυ της Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου.

Ο γγ της συντεχνίας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας της «κυβέρνησης» με την TPIC για απευθείας αγορά 200.000 τόνων ορυκτών καυσίμων, στα κατεχόμενα έφτασε στις 5 Ιανουαρίου φορτίο 12.000 τόνων. «Παρ’ ότι περάσαν 15 ημέρες από τότε, το δεύτερο φορτίο δεν κανονίστηκε».

Εάν τα καύσιμα φορτωθούν στο πλοίο την Δευτέρα, θα φτάσει στο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, είπε ο κ. Τουγτζού προσθέτοντας ότι η TPIC «δεν είναι η κατάλληλη εταιρεία για να κάνει αυτή τη δουλειά».

Χθες, συνέχισε, η «αρχή ηλεκτρισμού» ζήτησε κι αγόρασε ρεύμα από την Κυπριακή Δημοκρατία στην τιμή των 45 σεντ του δολαρίου την κιλοβατώρα ($0,45).

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top