Εκδήλωση στήριξης Ρώσων πολιτικών κρατούμενων στη Λεμεσό

Εκδήλωση στήριξης Ρώσων πολιτικών κρατούμενων στη Λεμεσό

Εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν και για στήριξη των Ρώσων πολιτικών κρατούμενων διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου στη Λεμεσό το ρωσικό αντιπολεμικό κίνημα «Όχι Πόλεμος! Κύπρος».

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μόλου της Λεμεσού. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αντίδραση τους στις πολιτικές που εφαρμόζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος, πάνω από 16 χιλιάδες άτομα συνελήφθησαν στη Ρωσία και την Κριμαία από τις 24 Φεβρουαρίου 2021 ενώ χιλιάδες είναι και τα άτομα που τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επειδή τόλμησαν να εκφράσουν την πολιτική τους θέση.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο της σύλληψης του Aleksei Navalny στις 17 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Επιστρέφει η Ολγκίν στην Κύπρο- Την ερχόμενη Δευτέρα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Μετά από ένα διάστημα επαφών στις εγγυήτριες χώρες, με τελευταίο προορισμό τις Βρυξέλλες, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, επιστρέφει στην Κύπρο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πολυμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου.