ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΣΤΕΠΑΗΚ: Ελαβε διαβεβαίωση από Πηλείδου ότι θα ενημερωθεί η ΡΑΕΚ για συμμετοχή της ΑΗΚ στις ΑΠΕ

ΑΣΤΕΠΑΗΚ: Ελαβε διαβεβαίωση από Πηλείδου ότι θα ενημερωθεί η ΡΑΕΚ για συμμετοχή της ΑΗΚ στις ΑΠΕ

Τη διαβεβαίωση από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ενημερωθεί η ΡΑΕΚ όπως συμφωνηθούν και τροποποιηθούν κάποιες συμφωνίες για την συμμετοχή της ΑΗΚ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), έλαβε η Ανεξάρτητη Συντεχνία Τεχνικού και Εργατικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΑΣΤΕΠΑΗΚ), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Η ΑΣΤΕΠΑΗΚ, αφού ευχαριστεί τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών και Ενέργειας, αλλά και το ΔΣ και Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ για τη συνάντηση με εκπροσώπους της, αναφέρει πως κατά τη συνάντηση είχε επεξηγήσει το γιατί η ΑΗΚ θα πρέπει να συμβάλει ενεργά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Αναφορικά με το θέμα του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Δεκέλειας, η συντεχνία ανέφερε ότι ο Σταθμός είναι «κομβικό σημείο για την ενέργεια στον τόπο μας και δεν είναι ορθό να βασιζόμαστε στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού», υπενθυμίζοντας την έκρηξη στο Μαρί το 2011.

Προσθέτει ότι η Υπουργός Ενέργειας ανάφερε ότι ετοιμάστηκε ένα δεκαετές πλάνο σταδιακής αναβάθμισης του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Δεκέλειας με αντικατάσταση των ρυπογόνων μονάδων από την ΑΗΚ.

Αναφέρει επίσης ότι για το θέμα της έγκρισης για παράταση της λειτουργείας του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Δεκέλειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι και το 2028 για τις ρυπογόνες μονάδες, της αναφέρθηκε ότι «είναι πολύ κοντά στο να είναι θετική η απάντηση από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επιπλέον, η ΑΣΤΕΠΑΗΚ αναφέρει πως ενημέρωσε τους αρμόδιους Υπουργούς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ για το πρόβλημα της υποστελέχωσης στον οργανισμό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πλήρωση θέσεων για τα τμήματα που έχουν άμεση επαφή με τους καταναλωτές, όπως επίσης και των τμημάτων σε όλα τα συνεργεία και Ηλεκτροπαραγωγικούς Σταθμούς βάση και της οργανικής δομής του κάθε τμήματος.

Αναφέρει επίσης ότι έθεσε και εργασιακά ζητήματα που αφορούν το εργατικό και τεχνικό προσωπικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις μισθολογικές κλίμακες, όπως και διακρίσεων μεταξύ κλιμάκων και προαγωγών του προσωπικού και προσθέτει πως της ζητήθηκε να γίνει συνάντηση με το ΔΣ της ΑΗΚ για τα εργασιακά ζητήματα και με την σειρά του το ΔΣ να τα προωθήσει στον Υπουργό Εργασίας.

Αναφορικά με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΠΟΠΑΗ ότι τα μέλη της ΑΣΤΕΠΑΗΚ ήταν απεργοσπάσες, η συντεχνία της ΑΗΚ αναφέρει πως μετά από επιστολές που είχε αποστείλει προς τις υπόλοιπες συντεχνίες, για ενημέρωση για τους λόγους που θα πραγματοποιούταν η απεργία για να ενημερώσει τα μέλη της και να μπορέσει να στηρίξει τις άλλες συντεχνίες, «δεν έχουμε πάρει μέχρι και σήμερα ούτε και μια απάντηση ή ενημέρωση».

Επιπλέον, η ΑΣΤΕΠΑΗΚ διερωτάται αν «οι συνάδελφοι μας, και μέλη των άλλων συντεχνιών, θεωρήθηκαν απεργοσπάστες”, επειδή «απέστειλαν στο τμήμα προσωπικού επιστολή για να εξαιρεθούν από τα απεργιακά μέτρα και να εργαστούν κανονικά».

Τέλος, η ΑΣΤΕΠΑΗΚ αναφέρει πως είναι εγγεγραμμένη συντεχνία στον Έφορο Συντεχνιών και καλεί τον Πρόεδρο της ΕΠΟΠΑΗ να αποταθεί στον Έφορο Συντεχνιών για να πάρει την απάντηση του.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσόΑνησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top