Λίβανος: Διώξεις σε τρεις υψηλόβαθμους στρατιωτικούς για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό

Λίβανος: Διώξεις σε τρεις υψηλόβαθμους στρατιωτικούς για τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό

Ο δικαστής που ερευνά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, τον Αύγουστο του 2020, άσκησε διώξεις σε βάρος δύο υψηλόβαθμων εν ενεργεία στρατηγών και στον πρώην αρχηγό του στρατού, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές, ο δικαστής Τάρεκ Μπιτάρ άσκησε δίωξη στον αρχηγό της υπηρεσίας κατασκοπείας, υποστράτηγο Αμπάς Ιμπραχίμ, τον διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας υποστράτηγο Τόνι Σαλίμπα και τον πρώην αρχηγό του στρατού Ζαν Καουάτζι για την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 220 ανθρώπους.

Οι πηγές δεν διευκρίνισαν ποια ακριβώς είναι η κατηγορία που τους προσάπτεται.

Ο Ιμπραχίμ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι του ασκήθηκε δίωξη, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το πρακτορείο Reuters.

Και οι τρεις αρνούνται ότι έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE