ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβέρωφ επενδύει στον Αναστασιάδη, ο Μαυρογιάννης στο ΑΚΕΛ- Προπορεύεται ο Χριστοδουλίδης

Ο Αβέρωφ επενδύει στον Αναστασιάδη, ο Μαυρογιάννης στο ΑΚΕΛ- Προπορεύεται ο Χριστοδουλίδης

Ψήφο με ψήφο διεκδικούν την πρόκριση στον δεύτερο γύρο οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης, οι οποίοι φαίνεται ότι θα δώσουν την μάχη μέχρι το τέλος, όπως τουλάχιστον δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να έχει σταθερό προβάδισμα, λιγότερο από δώδεκα μέρες πριν τις εκλογές.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ανεβάζουν τις στροφές των οργανωτικών τους μηχανισμών και κυνηγούν μέχρι και την τελευταία ψήφο, υπό το φόβο των διλημμάτων που θα φέρει η επόμενη μέρα στο χαμένο των εκλογών.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αρχίζει από την ελεύθερη Αμμόχωστο σήμερα Τρίτη 24/1 τις τελικές επαρχιακές συγκεντρώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την τελική συγκέντρωση στη Λευκωσία. Το εκλογικό επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ επενδύουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι η μάχη όχι μόνον δεν έχει χαθεί αλλά έχει προοπτικές επιτυχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελική συγκέντρωση της Λευκωσίας, ενδεχομένως και της Λεμεσού, παρών θα είναι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε μια κίνηση στήριξης της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου. Στο επιτελείο του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για την προεδρία, επικρατεί αισιοδοξία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού όπως υποστηρίζουν, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια βελτίωση του κλίματος μεταξύ υποστηρικτών του κόμματος. Πηγή ανησυχίας παραμένει το φαινόμενο της κρυφής ψήφου, από όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον υποψήφιο του κόμματος αλλά στο τέλος κάνουν άλλες επιλογές.

Από πόρτα σε πόρτα

Η κρυφή ψήφος προκαλεί προβληματισμό και στο επιτελείο του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη αλλά κυρίως στο ΑΚΕΛ, στο οποίο ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία για την εξασφάλιση του εισιτηρίου που θα οδηγήσει στον δεύτερο γύρο. Ο οργανωτικός μηχανισμός του ΑΚΕΛ βρίσκεται σε κινητοποίηση για να ενεργοποιήσει φίλους και υποστηρικτές που έχουν αποστασιοποιηθεί για διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια. Η προσοχή εστιάζεται στους αναποφάσιστους ή σε υποστηρικτές του κόμματος που απομακρύνθηκαν από την ενεργό δράση. Επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια σαν αποτέλεσμα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα δυσαρέσκειας, που συναντούν τα στελέχη του κόμματος στις εξορμήσεις τους σε όλη την Κύπρο. Ωστόσο, στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη και του ΑΚΕΛ, επικρατεί αισιοδοξία για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ικανοποίηση προκαλεί η ανταπόκριση που υπάρχει από προσωπικότητες που ανήκουν στο χώρο πέραν του ΑΚΕΛ, ωστόσο, το βάρος της οργανωτικής επίθεσης πέφτει στους ώμους του κόμματος της Αριστεράς, το οποίο έχει την εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις. Επίδειξη δύναμης θα πρέπει να αναμένεται στη συναυλία που θα πραγματοποιήσει το επιτελείο Μαυρογιάννη αύριο Τετάρτη 25/1 στο κλειστό γήπεδο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία.

Αντέχει ο Χριστοδουλίδης

Μέχρι την τελευταία ψήφο τρέχουν και στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, παρά τις πολύ καλές δημοσκοπικές επιδόσεις, που τον χρίζουν ως το φαβορί για το ένα εισιτήριο του δεύτερου γύρου. Ο υποψήφιος συνεχίζει τους χαμηλούς τόνους και έδωσε σύνθημα έντονων ρυθμών, γιατί θέλουν να δουν τις δημοσκοπικές επιδόσεις να αποτυπώνονται και στην κάλπη. Η χαλαρή ψήφος σίγουρα είναι κάτι που δεν παραγνωρίζεται στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη ωστόσο δεν επικρατεί ανησυχία. Οι μετρήσεις δείχνουν τον υποψήφιο να αντέχει στις πιέσεις που δέχεται από τους μηχανισμούς των δύο μεγάλων κομμάτων, ειδικά του ΔΗΣΥ, γεγονός που αποδίδεται στην εντατική δουλειά που έγινε όλο αυτό το διάστημα και ειδικά στην προσωπική επαφή. Στο επιτελείο Χριστοδουλίδη εκτιμούν ότι σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό του +30% που λαμβάνει από τον ΔΗΣΥ, είναι συνειδητοί υποστηρικτές, που αποτελούν και τον πυρήνα της εκλογικής του επιρροής, κάτι φυσικά το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top