Ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ: Λίστες αναμονής μέχρι και 6 μήνες – «Έχουμε να κάνουμε με ζωές»

Ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ: Λίστες αναμονής μέχρι και 6 μήνες – «Έχουμε να κάνουμε με ζωές»

Παράπονα εκφράζουν επί καθημερινής βάσεως ασθενείς για τις τεράστιες λίστες αναμονής για ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», σημείωσε ότι «εκείνο που είναι άξιο απορίας είναι πώς στον οργανισμό ασφάλισης υγείας που έχει κατορθώσει να συμβληθεί το 95% των γιατρών και τη συντριπτική πλειοψηφία σχεδόν όλων των νοσηλευτηρίων πώς γίνεται οι λίστες αναμονές να μακραίνουν»

«Οι λίστες της αναμονής πλέον έχουν γίνει οι λίστες ταλαιπωρίας των ασθενών», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Αγαθαγγέλου τόνισε ότι «αν κάποιος συμπολίτης μας πραγματικά έχει ανάγκη να κάνει ένα MRI με την επείγουσα διαδικασία, δυστυχώς μπαίνει σε λίστα αναμονής. Κάποιοι την έχουν δημιουργήσει γιατί θέλουν να κάνουν ένα προ συμπτωματικό έλεγχο χωρίς να υπάρχει πραγματικά ανάγκη»

«Το 98% των γιατρών είναι μέσα στο ΓεΣΥ και όλα τα νοσηλευτήρια και υπάρχουν λίστες αναμονής 6-7 μηνών», συμπλήρωσε.

«Η υγεία του λαού δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς ούτε για να κάνουμε τυμπανοκρουσίες. Έχουμε να κάνουμε με ζωές», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE