Ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ: Λίστες αναμονής μέχρι και 6 μήνες – «Έχουμε να κάνουμε με ζωές»

Ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ: Λίστες αναμονής μέχρι και 6 μήνες – «Έχουμε να κάνουμε με ζωές»

Παράπονα εκφράζουν επί καθημερινής βάσεως ασθενείς για τις τεράστιες λίστες αναμονής για ραντεβού σε γιατρούς του ΓεΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», σημείωσε ότι «εκείνο που είναι άξιο απορίας είναι πώς στον οργανισμό ασφάλισης υγείας που έχει κατορθώσει να συμβληθεί το 95% των γιατρών και τη συντριπτική πλειοψηφία σχεδόν όλων των νοσηλευτηρίων πώς γίνεται οι λίστες αναμονές να μακραίνουν»

«Οι λίστες της αναμονής πλέον έχουν γίνει οι λίστες ταλαιπωρίας των ασθενών», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Αγαθαγγέλου τόνισε ότι «αν κάποιος συμπολίτης μας πραγματικά έχει ανάγκη να κάνει ένα MRI με την επείγουσα διαδικασία, δυστυχώς μπαίνει σε λίστα αναμονής. Κάποιοι την έχουν δημιουργήσει γιατί θέλουν να κάνουν ένα προ συμπτωματικό έλεγχο χωρίς να υπάρχει πραγματικά ανάγκη»

«Το 98% των γιατρών είναι μέσα στο ΓεΣΥ και όλα τα νοσηλευτήρια και υπάρχουν λίστες αναμονής 6-7 μηνών», συμπλήρωσε.

«Η υγεία του λαού δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς ούτε για να κάνουμε τυμπανοκρουσίες. Έχουμε να κάνουμε με ζωές», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE