Αναστασιάδης – Ακιντζί : Θα επικεντρωθούν σε θέματα που διαφωνούν

Αναστασιάδης – Ακιντζί : Θα επικεντρωθούν σε θέματα που διαφωνούν

Σε επικεφαλίδες από θέματα που διαφωνούν θα επικεντρωθούν οι δύο ηγέτες στη νέα τους συνάντηση τη Δευτέρα, 27 Ιουλίου, τη δεύτερη εντός Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί προετοίμασαν στη χθεσινή τους συνάντηση την ημερήσια διάταξη των ηγετών. Τη Δευτέρα στην ατζέντα θα βρίσκονται τα κεφάλαια του εδαφικού, του περιουσιακού και της διακυβέρνησης, με περισσότερα θέματα προς συζήτηση από τα πρώτα δύο.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι σε όλα τα θέματα υπάρχουν και διαφωνίες και σημεία πολιτικής κατανόησης (political understanding).

Η διαδικασία των συνομιλιών είναι σίγουρα σε καλό δρόμο και προχωρεί με μια αρκετά εντυπωσιακή ταχύτητα, και αυτό οφείλεται στους δύο ηγέτες, είχε δηλώσει μετά την τελευταία συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί, στις 10 Ιουλίου, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε, ζητώντας από όλους να σεβαστούν τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων σε σχέση με το περιεχόμενο των συζητήσεων, εξηγώντας ότι τα υπό συζήτηση κεφάλαια είναι αλληλένδετα.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των ηγετών μετά την ενημέρωση που έτυχαν τα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ από τον κ. Έιντε την περασμένη Τετάρτη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, Gerard van Bohemen να μιλά για την «ασυνήθιστη εμπειρία» να έχουν μία πολύ θετική ενημέρωση για την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE