Καλύπτουν μέχρι και τα κεφάλια από τις κούκλες στις βιτρίνες στο Αφγανιστάν - Δείτε φωτογραφίες

Καλύπτουν μέχρι και τα κεφάλια από τις κούκλες στις βιτρίνες στο Αφγανιστάν - Δείτε φωτογραφίες

Ούτε οι κούκλες από τις βιτρίνες των καταστημάτων δεν γλιτώνουν από τα χέρια των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στη χώρα, όπου εφαρμόζονται οι πιο σκληροί νόμοι κατά των γυναικών, οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να καλύψουν τα πρόσωπα από τις γυναικείες κούκλες με υφάσματα, σακούλες ακόμη και αλουμινόχαρτο, προκειμένου να μην τις αποκεφαλίσουν οι Ταλιμπάν.

Αυτό, έγινε με αφορμή, την αυστηρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου (σαρία) που απαγορεύονται τα αγάλματα ή οι εικόνες με ανθρώπινη μορφή, τα οποία θα μπορούσαν να λατρεύονται ως είδωλα. Μια τέτοια εξέλιξη, φυσικά, συνδέεται και με την έντονη επιθυμία των Ταλιμπάν να βγάλουν τις γυναίκες από τη δημόσια ζωή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE