ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση κατά Μαυρογιάννη ο ΔΗΣΥ για τον… γκουρού Αβέρωφ – «Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν σίγουρα κουτουρού»

Στην αντεπίθεση κατά Μαυρογιάννη ο ΔΗΣΥ για τον… γκουρού Αβέρωφ – «Η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν σίγουρα κουτουρού»

Απάντηση στα πυρά του Ανδρέα Μαυρογιάννη έδωσε ο ΔΗΣΥ, υψώνοντας ασπίδα προστασίας προς τον πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως σημειώνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανάμεσα σε άλλα «είναι σίγουρο ότι ο Αβέρωφ δεν περνιέται για γκουρού αλλά η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν σίγουρα κουτουρού».

«Ο όψιμος αριστερός κ. Μαυρογιάννης ακολουθώντας το στείρο παράδειγμα του ΑΚΕΛ και μην έχοντας προτάσεις για την οικονομία, κάνει αυτό που του μάθανε. Να πετά σαν άλλη Λιζ Τρας στα σκουπίδια, οποιαδήποτε πρόταση δεν είναι δική του. 

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατέθεσε μια κοστολογημένη πρόταση για στήριξη εκείνων που πληρώνουν και στηρίζουν την οικονομία μας. Τη μεσαία τάξη. Αυτή που χτύπησε όσο κανείς το ΑΚΕΛ με τις πολιτικές του.

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη Συναγερμού δεν αφήνει πίσω ερείπια όσο κι αν θέλει να πιστεύει ο κ. Μαυρογιάννης. Αναμένουμε από τον κ. Μαυρογιάννη πολιτικά επιχειρήματα και όχι ευφυολογήματα.

Και τελικά αν καταλήγουμε εκεί, είναι σίγουρο ότι ο Αβέρωφ δεν περνιέται για γκουρού αλλά η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ ήταν σίγουρα κουτουρού», αναφέρει ο ΔΗΣΥ στην ανακοίνωσή του.

«Το ψέμα και η εξαπάτηση κυβερνούν 10 χρόνια»

Νωρίτερα το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη είχε εξαπολύσει πυρά κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας πως «ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ αυτοπαρουσιάζεται ως ο γκουρού σε θέματα οικονομίας και ως ο μόνος που μπορεί να κουμαντάρει τα δημόσια οικονομικά, ξαφνικά εύκολα μεταμορφώνεται σε Λιζ Τρας. Την τέως πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, που με τις φορολογικές της αλχημείες, κατακρέμνησε το αξιόχρεο της χώρας της και η ίδια εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο κ. Νεοφύτου πιστός υπηρέτης των λίγων και εχόντων, προτείνει μία φορολογική μεταρρύθμιση που χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια σε υψηλόμισθους, ευνοώντας τα ψηλά εισοδηματικά στρώματα δυσανάλογα με τη μικρομεσαία τάξη, κάτι που στην ουσία αναιρεί την προοδευτική φιλοσοφία του φορολογικού μας συστήματος.

Πρόκειται για μία επιπόλαιη πρόταση, που συντάχθηκε εκ του προχείρου και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια των δημόσιων ταμείων, καθώς η εξήγηση που δίνουν για την κάλυψη της τρύπας εκατομμυρίων που θα δημιουργηθεί, δεν αντισταθμίζει την απώλεια. Μία μεταρρύθμιση που αγνοήθηκε για 10 χρόνια και επανήλθε σκόπιμα προεκλογικά. Μία πρόταση που δεν θα υλοποιηθεί γιατί σκοπό έχει να υφαρπάξει ψήφους. Πρόκειται για λαϊκισμό χειρίστου είδους και ψηφοθυρία που μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει στην ήδη πληγωμένη -από τα δικά τους σκάνδαλα- αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας.

Ο ίδιος ο ΥπΟικ κ. Πετρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωνε πως μία φορολογική μεταρρύθμιση εν μέσω πληθωρισμού και διεθνούς αβεβαιότητας θα ήταν μεγάλη ανευθυνότητα. Τώρα τι άλλαξε και επιλέγουν την ανευθυνότητα και τον εμπαιγμό των πολιτών;

Εμείς δηλώνουμε εγγυητές της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας. Δεν πρόκεται να μπούμε σε ανατολίτικα παζάρια, ούτε να μοιράσουμε προκλογικές επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Με συνέπεια, μεθοδικότητα και τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες, σε διαφανή διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα συντάξουμε μία ισορροπημένη φορολογική μεταρρύθμιση. Μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση που πρέπει να λαμβάνει υπόψη την Αρχή της πράσινης φορολογίας, διατηρώντας τη δημοσιονομική πειθαρχεία, γεγονός που απαιτεί μία νέα ισορροπία.

Μια προοδευτική φορολογική πολιτική που να γεφυρώνει κοινωνικές ανισότητες, να ανταμείβει την κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και να αποθαρρύνει όσους με τις δραστηριότητές τους προκαλούν κόστος και αυξάνουν το συλλογικό ρίσκο για τη χώρα.

Το ψέμα και η εξαπάτηση κυβερνούν 10 χρόνια! Φτάνει πια!»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top