ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ματσάκης για νεκροτομή 66χρονου – «Αφαιρέθηκαν όλα τα στοιχεία που υπήρχαν πάνω στο σώμα» - Ποιο το κύριο αίτιο θανάτου

Ματσάκης για νεκροτομή 66χρονου – «Αφαιρέθηκαν όλα τα στοιχεία που υπήρχαν πάνω στο σώμα» - Ποιο το κύριο αίτιο θανάτου

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του 66χρονου που απεβίωσε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Λεμεσό.

Ο 66χρονος μετά από τραυματισμό του σε κυνηγετικό ατύχημα τον Νοέμβριο νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Ο ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ανέφερε ότι «είναι απαραίτητο να τεθούν ενώπιον των αρμοδίων όλα τα στοιχεία που αφορούν την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που τυγχάνει κάποιος ο οποίος πεθαίνει και υποβάλλεται σε νεκροτομή»

«Το γεγονός ότι χθες στη νεκροψία δεν είχαμε το φάκελο του ασθενή είναι ένα κενό. Δεν ξέρω γιατί δεν είχαμε το φάκελο, δεν τον έδινε η αστυνομία ή δεν το έδινε το νοσηλευτήριο, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην Κύπρο και έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί πρέπει να έχουμε αυτές τις πληροφορίες», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Ματσάκης σημείωσε ότι παρόν στην νεκροτομή ήταν 4 ιατροδικαστές, δύο κυβερνητικοί και δύο ιδιώτες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ιατροδικαστής- παρατηρητής εκ μέρους του νοσηλευτηρίου, κύριος Πανίκος Σταυριανός.

«Όταν φεύγει ένα νεκρό σώμα από ένα νοσηλευτήριο πρέπει να συνοδεύεται και από τον φάκελο της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας που είχε»

«Κάτι άλλο που δεν βοήθησε, είναι ότι αφαιρέθηκαν όλα τα στοιχεία που υπήρχαν πάνω στο σώμα, όλοι οροί, ο ενδοτραχιακός σωλήνας, όλα είχαν αφαιρεθεί. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται σε ένα σώμα που θα γίνει νεκροψία, όλα πρέπει να μένουν πάνω στο σώμα», εξήγησε.

«Εμείς δεν βγάζουμε δικαστική απόφαση, λέμε ότι πιθανόν να υπάρχει ιατρική αμέλεια και αν όντως υπάρχει το αποφασίζουν τα δικαστήρια.  Στις περιπτώσεις που παίρνουμε δείγματα για εξειδικευμένες εξετάσεις, πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών. Λήφθησαν δείγματα τα οποία θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το κύριο αίτιο θανάτου, ο κύριος Ματσάκης ανέφερε ότι «προκαταρτικά φαίνεται ότι το κύριο αίτιο θανάτου σε αυτό τον ασθενή ήταν η επιπλοκή της αιμορραγίας που αφορούσε το χειρουργείο της χολοκυστεκτομή. Είχαμε ένα ασθενή που μπήκε στο νοσηλευτήριο για τραυματισμό στο πόδι από το κυνηγετικό όπλο και σε κάποιο στάδιο, ένα μήνα αργότερα, έγινε εγχείρηση για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως. Δεν μπορώ να πω γιατί επειδή δεν έχω τον ιατρικό φάκελο»

Καταλήγοντας, αναφορά έκανε σε ένα σύντομο ιατρικό σημείωμα που είχανε οι ιατροδικαστές το οποίο έλεγε ότι εξαιτίας της εγχείρησης αυτής προκλήθηκε μια μεγάλη αιμορραγία ώρες μετά το χειρουργείο.

«Ο ασθενής ήταν πλέον σε αιμορραγικό σοκ. Μετά από αυτό το επεισόδιο υπήρξε πρόβλημα με τα όργανα του ασθενούς, με τους νεφρούς για παράδειγμα. Είχε βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό που έπρεπε να ληφθεί υπόψη όταν θα γινόταν η δεύτερη εγχείρηση», κατέληξε.

 

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top