Με άνοδο εισήλθαν στο 2023 οι εκδόσεις εγχώριων ομολόγων

Με άνοδο εισήλθαν στο 2023 οι εκδόσεις εγχώριων ομολόγων

Με άνοδο εισήλθαν στο 2023 οι εκδόσεις εγχώριων ομολόγων της Δημοκρατίας, αντανακλώντας τον υψηλό πληθωρισμό και την αυξητική πορεία των βασικών επιτοκίων που επικρατεί διεθνώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΓΔΧΧ) κατά την πρώτη δημοπρασία Γραμματίων Δημοσίου 13 εβδομάδων του 2023, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, έγιναν αποδεκτές προσφορές συνολικής αξίας €39,1 εκατ. με μέση σταθμική απόδοση 2,70%, σε σύγκριση με την μέση σταθμική απόδοση της δημοπρασίας του Δεκεμβρίου του 2022 που ήταν στο 2,36%.

Κατά τη δημοπρασία λήφθηκαν προσφορές συνολικής αξίας €66,1 εκατ., με το ύψος έκδοσης, που ανακοινώθηκε, να ήταν στα €50 εκατ. Οι αποδεκτές αποδόσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 2,64% και 2,75%, αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των Γραμματίων Δημοσίου 13 εβδομάδων κατέγραψαν θετική απόδοση από Ιούνιο του 2022 και έκτοτε συνέχισαν την ανοδική πορεία, ωθούμενες ανοδικά από τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των βασικών επιτοκίων.

Τα Γραμμάτια Δημοσίου είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός και αποτελεί ένα από τα εγχώρια χρηματοδοτικά εργαλεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνήθως ανανεώνονται από τους εγχώριους επενδυτές, κυρίως τις τράπεζες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE