ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς σπουδές στην Κύπρο - Τι προτιμούν οι άνδρες και τι οι γυναίκες

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς σπουδές στην Κύπρο - Τι προτιμούν οι άνδρες και τι οι γυναίκες

Η διοίκηση επιχειρήσεων και τα νομικά ήταν το 2021 τα δημοφιλέστερα θέματα σπουδών στην Κύπρο, σύμφωνα με πληροφοριακό γράφημα (infographic) που εξέδωσε η Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή τη χθεσινή διεθνή ημέρα για την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, τα δύο αυτά θέματα σπουδών φαίνεται να προτιμούν οι άνδρες με ποσοστό πέραν του ενός τρίτου (33,5%), ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό αντιστοιχούσε στο 26,5%.

Ακολουθούν οι Τέχνες και Ανθρωπιστικές Σπουδές με τις γυναίκες να διαθέτουν το υψηλότερο ποσοστό με 17,7% με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών να περιορίζεται στο 7,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα θέματα των Κοινωνικών Επιστημών, της Δημοσιογραφίας και της Βιβλιοθηκονομίας, με την προτίμηση να είναι ψηλότερη στις γυναίκες με ποσοστό 14,9% με το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες να βρίσκεται στο 9,6%.

Δείτε το infographic

Ψηλότερα ποσοστά προτίμησης στους άνδρες παρουσιάζουν τα θέματα Μηχανικής, Μεταποίησης και Κατασκευών με 19,6% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών βρίσκεται στο 6%, ενώ συντριπτικά ψηλότερα ποσοστά παρουσιάζουν οι γυναίκες στα παιδαγωγικά με 11,8% με το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των ανδρών να περιορίζεται στο 1,6%.

Υψηλό ποσοστό προτίμησης παρουσιάζουν οι άνδρες στον τομέα της Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με 8,6%, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών ανέρχεται στο 2,4%.

Στον τομέα της Υγείας και της Κοινωνικής Προστασίας, τα ποσοστά ήταν 11,3% στις γυναίκες και 9,1% στους άνδρες.

Τα στοιχεία αφορούσαν νέους ηλικίας 25 με 34 έτη. Με βάση τα στοιχεία, το 58,3% των νέων είχε μορφωτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με επίπεδο Λυκείου 31,8%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό με μορφωτικό επίπεδο κάτω του Λυκείου ήταν 9,9%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

«Επιρρεπής σε επηρεασμό μαρτύρων» ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος - Αδήλωτο ποσό πέραν του 1 εκατ. ευρώ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, Νεκταρίου, ο οποίος συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου, που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top