Απεργία έφερε το «χάος»: Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Απεργία έφερε το «χάος»: Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βραδεμβούργου (BER) ακυρώθηκαν σήμερα, λόγω της προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων στο έδαφος που κήρυξε το συνδικάτο Ver.di ενόψει των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων.

Η κινητοποίηση, η οποία άρχισε στις 3:30 πμ και θα ολοκληρωθεί στις 23:59, αφορά τους 6.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, ασφάλειας αεροπλοΐας και διαχείρισης αποσκευών και πλήττει περίπου 35.000 επιβάτες, καθώς σήμερα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία πτήση. Οι αεροπορικές εταιρίες έδωσαν στους πελάτες τους τη δυνατότητα εκ νέου κράτησης ή σιδηροδρομικής μετακίνησης. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται εκτροπή των πτήσεων προς τα αεροδρόμια της Δρέσδης και της Λειψίας/Χάλε.

Η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις 500 ευρώ/μήνα για τους εργαζόμενους και κλαδικές συμβάσεις διάρκειας ενός έτους, ενώ η πλευρά των εργοδοτών προωθεί συμβάσεις σημαντικά μεγαλύτερης διάρκειας. Οι επόμενες φάσεις διαπραγματεύσεων έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου και τις 8 Φεβρουαρίου και δεν αποκλείονται και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

 ΠΗΓΗ: CNN.gr

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.