ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός των επομένων ημερών η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής iSAVElives

Εντός των επομένων ημερών η έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής iSAVElives

Εντός των επόμενων ημερών τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή iSAVElives, με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δράσεων του Υπουργείου Υγείας για την άμεση θωράκιση, την ασφάλεια, την προστασία και τη διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής, που κινδυνεύει από καρδιακό επεισόδιο, πνιγμό ή άλλη αιτία.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ του Υπουργού Υγείας, και του Πρόεδρου της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, Αναστάσιου Στεφανάκη, δημιουργείται ένα κοινό μέτωπο αλληλεγγύης για την άμεση θωράκιση, την ασφάλεια, την προστασία και τη διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει.

Ήδη στην Κύπρο έχουν καταχωρηθεί και εγκριθεί στο σχετικό διαδικτυακό χάρτη πέραν των 100 απινιδωτών και έχουν αρχίσει οι εκπαιδεύσεις των πολιτών μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων.

Σε χαιρετισμό του, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη για την εφαρμογή iSAVElives, ο Υπουργός Υγείας απηύθυνε κάλεσμα προς επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες που διαθέτουν απινιδωτή, όπως προχωρήσουν στην καταχώρηση του στον διαδικτυακό Εθνικό Χάρτη του KIDS SAVE LIVES, αλλά και στην επικαιροποίηση των στοιχείων που τηρούνται στο αρχείο του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι για τη λειτουργία της εφαρμογής στην Κύπρο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ενώ θα κληθούν οι πολίτες να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο.

Με αυτή την εφαρμογή ενισχύονται οι συνεργασίες του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της Υγείας, στοχεύοντας στην πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τον θεσμό των Πρώτων Βοηθειών, στην ανάπτυξη Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών το οποίο θα διατηρείται καταχωρημένο με χωροταξική διάταξη στον Εθνικό Χάρτη της Οργάνωσης KIDS SAVE LIVES, στην έγκαιρη αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή συμβάντων και την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης μέσω του Διοικητικού Συντονισμού του Υπουργείου Υγείας, της Επιστημονικής Υποστήριξης της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και της Τεχνικής Υποστήριξης των Υπηρεσιών Αναζωογόνησης.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης KIDS SAVE LIVES, Αναστάσιος Στεφανάκης, προέβη σε ανάλυση των καινοτόμων συστημάτων που έχει δημιουργήσει η Οργάνωση και που σώζουν ζωές, καθώς επίσης αναφέρθηκε σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η συνεργασία.

Εξήγησε πως το iSAVElives απευθύνεται σε ενηλίκους, εφήβους και σε παιδιά, σημειώνοντας πως ειδικά τα παιδιά «έχουν άπειρες ικανότητες και δεν πρέπει να τα βγάλουμε έξω από το πρόβλημα των ανακοπών και των επειγόντων περιστατικών».

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Στεφανάκη Ήδη το KIDS SAVE LIVES έχει εκπαιδεύσει δωρεάν 110 χιλιάδες ενηλίκους, εφήβους και παιδιά στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «κάποιοι από αυτούς έχουν σώσει ήδη ανθρώπινες ζωές».

Ανέφερε, επίσης, ότι ήδη έχει δοθεί τον τελευταίο μήνα πρόσβαση στους Κύπριους πολίτες σε προγράμματα εκπαίδευση, πρόσβαση στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών, για να προσθέσει ότι ήδη τους τελευταίους δύο μήνες γίνονται εργασίες από τους προγραμματιστές, έτσι ώστε να διατεθεί εντελώς δωρεάν και στους Κύπριου πολίτες το iSAVElives, αλλά και στην Υπηρεσία ασθενοφόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επικαλούμενος στοιχεία, ο κ. Στεφανάκης έκανε λόγο για 350 χιλιάδες ανακοπές καρδιάς κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι ώστε ο αριθμός αυτός να μειωθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top