ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου-ΕΛΑΣ-Frontex για επιστροφή 38 παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους

Συνεργασία Αστυνομίας Κύπρου-ΕΛΑΣ-Frontex για επιστροφή 38 παράτυπων μεταναστών στις χώρες τους

Η Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και υπό τον συντονισμό του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) διοργάνωσαν κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής Υπηκόων Τρίτων Χωρών που διέμεναν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, 2023, αεροσκάφος, το οποίο ναυλώθηκε από τον Frontex προερχόμενο από την Αθήνα, προέβη σε ενδιάμεσο σταθμό στη Λάρνακα, όπου σε αυτό επιβιβάστηκαν 38 παρανόμως διαμένοντες μετανάστες.

Το συντονισμό της επιχείρησης είχε η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μέλη της οποίας με τη συνδρομή άλλων τμημάτων της Αστυνομίας, ως επίσης και μέλη του Μονίμου Σώματος του Frontex, συνόδευσαν τους μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους.

Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών και από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη απελαθεί 107 άτομα, ενώ άλλα 360 άτομα που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία έχουν επιστραφεί εθελούσια.

Σημειώνεται ότι, το 2022 επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους, 7,500 παρανόμως διαμένοντες Υπήκοοι Τρίτων Χωρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑΕυρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top