Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, 2023, αεροσκάφος, το οποίο ναυλώθηκε από τον Frontex προερχόμενο από την Αθήνα, προέβη σε ενδιάμεσο σταθμό στη Λάρνακα, όπου σε αυτό επιβιβάστηκαν 38 παρανόμως διαμένοντες μετανάστες.
Το συντονισμό της επιχείρησης είχε η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, μέλη της οποίας με τη συνδρομή άλλων τμημάτων της Αστυνομίας, ως επίσης και μέλη του Μονίμου Σώματος του Frontex, συνόδευσαν τους μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους.
Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επιστροφών και από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη απελαθεί 107 άτομα, ενώ άλλα 360 άτομα που διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία έχουν επιστραφεί εθελούσια.
Σημειώνεται ότι, το 2022 επιστράφηκαν στις χώρες καταγωγής τους, 7,500 παρανόμως διαμένοντες Υπήκοοι Τρίτων Χωρών.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις