LIKE ONLINE

Απίστευτο κι όμως αληθινό - Γραμματοκιβώτιο στη Βρετανία δέχεται γράμματα για...τους νεκρούς

Απίστευτο κι όμως αληθινό - Γραμματοκιβώτιο στη Βρετανία δέχεται γράμματα για...τους νεκρούς

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο επίσημους κήπους του Walton Hall στο Γουόριγκτον, στη Βρετανία υπάρχει ένα γραμματοκιβώτιο για τις οικογένειες και τους φίλους, που θέλουν να στείλουν μήνυμα σε κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που έχει φύγει από τη ζωή.

Τα γράμματα γράφονται σε βιοδιασπώμενο χαρτί με σπόρους αγριολούλουδων, που στη συνέχεια φυτεύονται στους κήπους.
Πάνω από 2.000 γράμματα

Το γραμματοκιβώτιο στήθηκε τον Νοέμβριο του 2021, κατά τη διάρκεια δηλαδή της πανδημίας του κοροναϊού. Πάνω του υπάρχει κολλημένη μια πλάκα που γράφει «όπου ανθίζουν τα αγριολούλουδα, ανθίζει και η ελπίδα» και έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης, αφού μέχρι σήμερα έχει δεχθεί περισσότερες από 2.000 επιστολές, με παραλήπτες που έχουν πεθάνει.

«Είναι υπέροχη ιδέα», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης. «Αυτό το μέρος είναι πολύ όμορφο. Θα το επισκεφτώ με τα παιδιά μου αργότερα αυτό το μήνα, ώστε να γράψουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα γενεθλίων στη μητέρα μου και γιαγιά τους που πέθανε πριν από λίγες εβδομάδες», δήλωσε επίσης μία κυρία.
Εκπρόσωπος του Walton Hall, σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα μέρος που οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν για να σκεφτούν και να θυμηθούν τους αγαπημένους τους, που δεν ζουν πια».

Ο δημοτικός σύμβουλος Τόνι Χίγκινς, μέλος του συμβουλίου για την αναψυχή και την κοινότητα, δήλωσε από την πλευρά του: «Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για όλους μας, ιδίως για όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και μερικές φορές δεν μπόρεσαν να τα αποχαιρετήσουν. Χαίρομαι πολύ που υπάρχει πλέον ένα ήσυχο περιβάλλον, όπου μπορούν να το επισκεφθούν για να αναλογιστούν τις ιδιαίτερες αναμνήσεις τους».

«Ελπίζω ο κήπος να γίνει μια πολύ αγαπημένη περιοχή του κτήματος και, με την πάροδο του χρόνου, ανυπομονώ να δω ολόκληρο τον κήπο να ανθίζει με αγριολούλουδα, προσφέροντας ένα όμορφο σκηνικό χρωμάτων και παρέχοντας το ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσει η φύση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι το σπίτι του λόρδου και της λαίδης Ντάρσμπερι είχε οικοδομηθεί τη δεκαετία του 1830. Ο δήμος του Γουόριγκτον αγόρασε το κτήμα και άνοιξε το οίκημα και τους κήπους στο κοινό το 1945.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top