ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Συναγερμός στα επιτελεία- Φορτσάρουν για το τελευταίο εκατοστάρι

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Συναγερμός στα επιτελεία- Φορτσάρουν για το τελευταίο εκατοστάρι

Tελικές κινήσεις λίγο πριν την εκπνοή της προεκλογικής εκστρατείας ετοιμάζουν τα επιτελεία των υποψηφίων, στρέφοντας την προσοχή τους στο οργανωτικό πεδίο και στην διαχείριση των επόμενων δέκα ημερών που απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Φεβρουαρίου. Πολυτέλεια λαθών δεν υπάρχει για κανέναν γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Η μάχη των εντυπώσεων μαίνεται σε όλα τα επίπεδα, κυρίως μέσα από επίδειξη ισχύος στις τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών θα είναι και οι τελευταίες, αφού μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση στοιχείων από έρευνες της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό και τα επιτελεία των κομμάτων θέλουν να μπουν στην «κλειστή» περίοδο της τελευταίας εβδομάδας με τις καλύτερες εντυπώσεις στους ψηφοφόρους τους, συντηρώντας την ελπίδα για τη μεγάλη μάχη που ακολουθεί.

Κρίσιμο παραμένει το ερώτημα κατά πόσον στο χρονικό διάστημα που απομένει είναι δυνατόν να υπάρξουν δραστικές ανατροπές στο εκλογικό σκηνικό όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Οι έρευνες που «τρέχουν» αυτές τις μέρες επιβεβαιώνουν ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης διατηρεί το σταθερό προβάδισμα, παρά την πίεση που δέχεται. Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν επίσης ότι όντως η αναμέτρηση των Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο εξελίσσεται σε θρίλερ. Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και από τις κυλιόμενες μετρήσεις των επιτελείων των υποψηφίων και των κομμάτων.

Η αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ γύρω από την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου φέρνει χαμόγελα στην Πινδάρου, και ενισχύει την εκτίμηση ότι τελικώς θα διευρύνει τη ψαλίδα από τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ και θα μειώσει τη διαφορά από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Πέραν όμως της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, ικανοποίηση προκαλεί η αύξηση των ερεισμάτων του Αβέρωφ Νεοφύτου σε χώρους πέραν του χώρου της Δεξιάς, επίδοση που αποδίδεται στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του υποψήφιου. Ωστόσο ο δρόμος παραμένει δύσκολος και τίποτα δεν έχει κριθεί, όπως αναγνωρίζουν στελέχη του επιτελείου του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη εκφράζουν ικανοποίηση από τη σταθερή ανοδική πορεία που καταγράφει ο υποψήφιος τόσο στους ποιοτικούς δείκτες όσο και στην πρόθεση ψήφου. Η συναυλία που οργάνωσε το επιτελείο το βράδυ της Τετάρτης στη Λευκωσία θεωρείται ορόσημο στην τελική αντεπίθεση με στόχο την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το δεύτερο γύρο. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επαφή με τους ψηφοφόρους και φίλους του ΑΚΕΛ με παράλληλα ανοίγματα προς ψηφοφόρους του κέντρου και της δεξιάς. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ρίχνει τα βέλη του προς τους άλλους δύο βασικούς διεκδικητές της προεδρίας, τους οποίους κατηγορεί ότι είναι συνεχιστές της υφιστάμενης κατάστασης πραγμάτων και ζητεί ψήφο για προοδευτική αλλαγή.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογές» είναι το σύνθημα στο επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη, στο οποίο επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης. Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, σε συνδυασμό με τα μηνύματα των τελικών συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις, φέρνουν ικανοποίηση και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση για την έκβαση της τελευταίας και καθοριστικής στροφής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top