ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν είμαι ούτε προδότης ούτε διασπαστής του ΔΗΣΥ» - Πού βρήκε τα λεφτά για την προεκλογική του εκστρατεία

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Δεν είμαι ούτε προδότης ούτε διασπαστής του ΔΗΣΥ» - Πού βρήκε τα λεφτά για την προεκλογική του εκστρατεία

Απάντησε σε όλες τις «αιχμές» ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων και για τη πηγή χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας, το Κυπριακό και της σχέση με ΔΗΣΥ και Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συγκεκριμένα, καλεσμένος την Παρασκευή 27/1 στην εκπομπή του OMEGA «Αιχμές», ανέφερε πως μετά τις εκλογές θα δηλωθούν όλα. «Ένα σημαντικό μερίδιο είναι από τις παροικίες μας στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, από πολίτες που μπορούν να καταθέσουν ένα ποσό μέσω της ιστοσελίδας του επιτελείου αλλά και φίλους επιχειρηματίες που τους γνωρίζω χρόνια και δεν έχουν τίποτα να επωφεληθούν από τον Νίκο Χριστοδουλίδη». Πρόσθεσε, «σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία αρνήθηκα να πάρω λεφτά από επιχειρηματίες είτε από το εξωτερικό είτε που να αφήνουν οποιεσδήποτε σκιές», τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η πολιτική καταγωγή

«Δεν κρίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν είναι υποψήφιος», σημείωσε. «Στόχος μου είναι να χτίσω στα θετικά που έγιναν και να διορθώσω τα κακώς έχοντα. Να δημιουργήσω ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

Δείτε το α΄μέρος της συνέντευξης εδώ.

Κυπριακό - Η διάσταση του συμφέροντος για την Τουρκία

«Η πρότασή μας είναι να έχει η ΕΕ ένα πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί έχει εκείνα τα κίνητρα για να δοθούν στην Τουρκία για να δει διαφορετικά την επίλυση του Κυπριακού», σημείωσε.

Οι συγκλίσεις που πετύχαμε στην τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία είναι καλύτερες από το σχέδιο Ανάν δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Αλλά η Τουρκία θέλει αεροπορική συμφωνία με την ΕΕ…θέλει πολλά… και όλα αυτά είναι υπό την αίρεση της λύσης του Κυπριακού και να μπουν στο πλαίσιο των ευρω-τουρκικών σχέσεων. Δεν επιδιώκουμε αλλαγή βάσης λύσης στο Κυπριακό. Πρέπει να γίνει μέσα στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

«Μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κατάσταση συμφέροντος win - win για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», τόνισε.

Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι και η διάσπαση του ΔΗΣΥ

«Σύμφωνα με τη δική μου λογική, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν είναι ανεξάρτητος υποψήφιος. Είχε δηλώσει δημόσια ότι για να κατέβει υποψήφιος έπρεπε να λάβει τη στήριξη ενός μεγάλου κόμματος. Έχει την στήριξη του ΑΚΕΛ, άρα είναι υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Δεν είναι κακό, απλά κάνω αυτή την διαπίστωση», σημείωσε.

Όσον αφορά τη σχέση με τον ΔΗΣΥ, απάντησε πως «δεν είμαι ούτε προδότης ούτε διασπαστής του ΔΗΣΥ. Γνωρίζω την ιστορία του κόμματος. Ο ΔΗΣΥ δεν διασπάται. Το 2004 για το δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού, η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΗΣΥ έκανε άλλη επιλογή από την πρόταση του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη», υπέδειξε.

Σχολιάζοντας ερώτηση τηλεθεάτριας ότι δεν απαντά σε ερωτήσεις μελών του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης για διάφορα ζητήματα προς τον ίδιο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε «αυτό το ‘δεν απαντώ’ είναι προσβλητικό για την κοινωνία. Δηλαδή, όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου, δεν αντιλαμβάνονται ότι δήθεν ο Χριστοδουλίδης δεν απαντά και τους ξεγελώ;».

Δείτε το β΄μέρος της συνέντευξης εδώ.

Η σχέση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου

Από το 1990 γνωρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Δεν τον έχω βάλει στο στόχαστρο. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Νεοφύτου. Έχουμε διαφορετική πολιτική φιλοσοφία σε κάποια θέματα», εξήγησε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, επικαλούμενος στοιχεία από δημοσκοπήσεις για τη συσπείρωση ψηφοφόρων της υποψηφιότητάς του προερχόμενοι από τον ΔΗΣΥ, είπε «η δική μου υποψηφιότητα φέρνει και μια μεγάλη μερίδα του ΔΗΣΥ που έχει φύγει από το κόμμα, γιατί δεν είναι 27% που πήρε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2021, και ας το βάλουν καλά υπόψη αυτοί που θεωρώ λανθασμένα θέλουν σε περίπτωση εκλογής δικής μας να είναι ο ΔΗΣΥ σε αντιπολίτευση και να βρίσκεται σε ετοιμότητα συνεργασίας με το ΑΚΕΛ».

Ερωτηθείς αν δεν περάσει στον Β΄ γύρο, αν θα συνεχίσει την πολιτική του πορεία, απάντησε πως είναι αισιόδοξος ότι θα περάσει στον Β΄γύρο. Σε αντίθετο ενδεχόμενο είπε, δεν θα συνεχίσει την πολιτική, δεν θα δημιουργήσει κόμμα ή κίνηση και θα ψάξει δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top