ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Γατοτροφή για σκέψη

Γατοτροφή για σκέψη

Πραγματικά είναι να τρελαίνεσαι από την ιεράρχηση των προβλημάτων μας σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Ώρες-ώρες μοιάζουμε να έχουμε λύσει όλα μας τα σοβαρά ζητήματα και ανάγουμε τα ασήμαντα σε σημαντικά γιατί είμαστε αθκειασεροί και large.

Εντάξει, γνωρίζουμε τη λογική εξήγηση γι’ αυτό (είμαστε παντελώς άχρηστοι να διαχειριστούμε σοβαρά θέματα, π.χ. διαφθορά, Κυπριακό - και πέφτουμε με τα μούτρα στα μικρά, για να το παίζουμε μάγκες), όμως δεν παύει ποτέ να καταντά κουραστικά εξοργιστικό. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους νόμους, την επιλεκτική εφαρμογή τους και τον σχεδόν εμμονικό ζήλο των Αρχών στην πάταξη ασήμαντων πταισμάτων, τη στιγμή, μάλιστα, που π.χ. οι εμπρησμοί επιχειρήσεων έχουν ποσοστό εξιχνίασης... 0%, ή όταν σπεύδουν μετά από δύο εβδομάδες(!) να κατάσχουν πεντακάθαρους υπολογιστές υπόπτων για διαφθορά.

Πιο πρόσφατο κρούσμα αυτής της εξόφθαλμης δυσαναλογίας, η απόφαση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, μετά από οδηγίες της Αστυνομίας, που ουσιαστικά χαρακτηρίζει παράνομη τη δημιουργία χώρων σίτισης και πόσης αδέσποτων ζώων από εθελοντές. Μάλιστα, είναι στην ευχέρεια των Αρχών, εάν θεωρηθεί πως δεν χρησιμοποιείς κατάλληλα(!) -κατά την κρίση τους- δοχεία, να διωχθείς ποινικά για κοινή οχληρία! Και το καλύτερο; Έτσι αποφάνθηκε η Αστυνομία, γιατί βαρέθηκε να δέχεται καταγγελίες φιλόζωων για την καταστροφή των χώρων σίτισης! Όπως καταγγέλλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις, η Αστυνομία δεν διερευνά καταγγελίες για καταστροφή των χώρων σίτισης που δημιουργούν εθελοντές καθώς, όπως υποστηρίζει η Αστυνομία, η νομοθεσία αφορά μόνο στους χώρους σίτισης και πόσης των αρμόδιων Τοπικών Αρχών και όχι τον χώρο στον οποίο ο οποιοσδήποτε πολίτης αποφασίζει από μόνος του να τοποθετήσει δοχείο με νερό ή τροφή.

ΟΚ, εδώ βρίσκω ένα point. Τα σημεία, όπου κάποιος από εμάς αφήνει ένα δοχείο με τροφή ή νερό για τα αδέσποτα, μπορεί να είναι αμέτρητα σε όλο το νησί και σίγουρα δεν μπορείς να καλείς συνέχεια την αστυνομία, κάθε φορά που κάποιος ασυνείδητος απομακρύνει ή καταστρέψει αυτά τα δοχεία, πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεφορτωθεί τα ζώα από τη γειτονιά ή το πάρκο του. Αυτή η πράξη είναι εθελοντική και έτσι πρέπει να παραμείνει. Έκλεψε κάποιος το δοχείο; Βάλε άλλο στη θέση του. Ή βάλ’ το λίγο παρακάτω. Το ζώο θα το βρει. Οι συνεχείς καταγγελίες οδήγησαν την Αστυνομία στον ευκολότερο τρόπο για να τις αποφύγει: την ερμηνεία του νόμου.

Κι εδώ ερχόμαστε στη μεγαλύτερη κουλαμάρα: δηλαδή η Αστυνομία δεν έχει χρόνο να ερευνά καταγγελίες για καταστροφή χώρων σίτισης, αλλά βγάζει φιρμάνι, που θα οδηγήσει σε εξίσου πολλαπλές καταγγελίες για... στήσιμο “παράνομων” χώρων σίτισης, τις οποίες μάλιστα δεν θα μπορεί να αποφεύγει, γιατί χαλόου, έτσι λέει ο νόμος που ίδιοι επιδεικνύουν;;; Κι ενώ, στην πρώτη περίπτωση, μπορούν απλά να αρνηθούν να εμπλακούν, προφασιζόμενοι το κενό του νόμου, πάνε στο άλλο άκρο, δίνοντας την ευκαιρία σε μίζερους ανθρώπους, που δεν μισούν μόνο τα ζώα αλλά και τ’ άντερά τους, να ταράξουν στις καταγγελίες εκείνους που αφήνουν ένα πιάτο φαΐ και νερό σε αδέσποτα, ταλαιπωρημένα ζώα; Και τι; Να έχουμε συλλήψεις εθελοντών για “κοινή όχληση” και πρόστιμα, επειδή δεν άφησαν κάποιο ζώο να πεθάνει της πείνας; Γιατί πιστέψτε με, γνωρίζω περιπτώσεις φιλόζωων που δέχτηκαν φραστικές ακόμα και σωματικές επιθέσεις από “αγανακτισμένους πολίτες”, γιατί άφησαν τροφή και νερό “και μαζεύονται οι βρωμόγατες”. Σκεφτείτε τώρα να έχουν ως σύμμαχο έναν παράλογο και μισανθρωπικό νόμο, για να τιμωρήσουν όλοι μαζί τη φιλοζωία, την ευαισθησία και τον εθελοντισμό.

Το να αποσυρθούν αυτές οι γελοίες οδηγίες και να αλλάξει ο νόμος, ώστε να μην επιδέχεται παρερμηνεία, είναι το αυτονόητο και κοινή λογική. Όμως πολλά “αυτονόητα” και “λογικά” έχουν εδώ και καιρό πάψει να θεωρούνται έτσι, σ’ αυτόν τον δυσνόητο και παράλογο τόπο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top