Γερμανός Yπουργός Άμυνας: Τα 100 δισ. ευρώ δεν είναι αρκετά για το ταμείο άμυνας

Γερμανός Yπουργός Άμυνας: Τα 100 δισ. ευρώ δεν είναι αρκετά για το ταμείο άμυνας

Το ειδικό αμυντικό ταμείο της Γερμανίας ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, δήλωσε ο νέος Υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Ο Πιστόριους, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα μετά την παραίτηση του προκατόχου του, δήλωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει επίσης να αυξήσει τις ετήσιες τακτικές αμυντικές δαπάνες της από το σημερινό επίπεδο των περίπου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Γερμανία πρέπει επίσης να αναπληρώσει τα αποθέματα στρατιωτικού υλικού της, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η αντικατάσταση των 14 αρμάτων μάχης Leopard που το Βερολίνο συμφώνησε να στείλει στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην απόκρουση της εισβολής της Ρωσίας, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.