LIKE ONLINE

Βίλα Καζούλη: Η μυστηριώδης ιστορία του κτιρίου που γυρίστηκε η «Υπολοχαγός Νατάσσα»

Βίλα Καζούλη: Η μυστηριώδης ιστορία του κτιρίου που γυρίστηκε η «Υπολοχαγός Νατάσσα»

Η Βίλα Καζούλη, το περίφημο αρχοντικό του 19ου αιώνα των Βορείων προαστίων που βρίσκεται μέσα σε 47 στρέμματα έχει μακρά και γκρίζα ιστορία. Χτίστηκε στις αρχές του 1910 από τον Αιγυπτιώτη επιχειρηματία της Αλεξάνδρειας Νικόλαο Καζούλη με σκοπό να το χρησιμοποιεί ως θερινή κατοικία.

Ο αρχιτέκτονας Παναγιώτης Αριστόφρων, γαμπρός του ιδιοκτήτη, φιλοτέχνησε τον τρούλο που κοσμεί μέχρι σήμερα το κτίριο. Μελετητής του Πλάτωνα με πολύτιμη βιβλιοθήκη φιλοσοφικών έργων, ενώ επιθυμία του ήταν η βίλα να γίνει κάποτε κέντρο μελέτης του μεγάλου φιλοσόφου. Επιθυμία που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Τα βασανιστήρια στην Κατοχή

Μπορεί στις μέρες μας να δείχνει επιβλητικό και να αποτελεί αρχιτεκτονικό σύμβολο της περιοχής της Κηφισιάς, ωστόσο κατά την περίοδο της κατοχής φιλοξενούσε το στρτηγείο των SS. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο κτίριο βασανίστηκαν 12 Έλληνες, οι οποίοι θάφτηκαν στον κήπο της έπαυλης.

Πριν λίγα χρόνια πήρε και τον τίτλο του στοιχειωμένου κτιρίου, αφού το 1985 τα δύο λιοντάρια που κοσμούν την είσοδο ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως είχαν κλαπεί ενώ υπήρξαν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι υποστήριξαν πως εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς καθώς η Βίλα είναι στοιχειωμένη, από τα πνεύματα των νεκρών που βασανίστηκαν εκεί.

Η Υπολοχαγός Νατάσσα

Στο συγκεκριμένο χώρο επίσης είχαν γίνει γυρίσματα της ελληνικής ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα», της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην τελευταία κοινή τους εμφάνιση στο σινεμά. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπέγραφε ο Νίκος Φώσκολος.

Η φιλοξενία σημαντικών προσωπικοτήτων

Η «Βίλα Καζούλη» έχει φιλοξενήσει εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και Βασιλιάς Γεώργιος ο Α’. Μετά την απελευθέρωση από του Γερμανούς, το κτίσμα χρησιμοποιήθηκε από τον ΕΛΑΣ ενώ το 1949 πέρασε στο Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top