ΔΙΕΘΝΗ

Νέα όπλα στην Ουκρανία: Ιταλία και Γαλλία παρήγγειλαν 700 πυραύλους για σύστημα αεράμυνας - Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα

Νέα όπλα στην Ουκρανία: Ιταλία και Γαλλία παρήγγειλαν 700 πυραύλους για σύστημα αεράμυνας - Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα

Η Ιταλία και η Γαλλία έκαναν γνωστό ότι παρήγγειλαν 700 πυραύλους Aster-30, για το σύστημα αεράμυνας Samp-Τ, που πρόκειται να προμηθεύσουν και στην Ουκρανία. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνάντηση του Ιταλού Υπουργού Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, με τον Γάλλο ομόλογό του Σεπαστιάν Λεκορνού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρώμη.

Ο ιταλικός και ο γαλλικός Τύπος αναφέρουν ότι η παραγγελία αυτή θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση των αποθεμάτων, από τη στιγμή που οι δυο χώρες ετοιμάζονται να παραδώσουν ένα σύστημα αεράμυνας Samp-Τ, στην κυβέρνηση του Κιέβου.

Η γαλλική εφημερίδα L' Opinion γράφει ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι «διαθέτουν υπερπροηγμένη τεχνολογία, από τις καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 2 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα σε πόλη στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δυο τραυματίστηκαν έπειτα από πλήγμα των ρωσικών δυνάμεων σε γειτονιά με σπίτια στην πόλη Κοστιαντίνιφκα, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Ο Πάβλο Κιριλένκο ανέφερε, σε ανάρτησή του, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι τέσσερις πολυκατοικίες και ένα ξενοδοχείο υπέστησαν ζημιές και ότι τα σωστικά συνεργεία και αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο για να "καταγράψουν προσεκτικά άλλο ένα έγκλημα των ρωσικών δυνάμεων κατοχής".

Νωρίτερα, ο Κιριλένκο είχε δηλώσει ότι 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 7 τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει "εξαιρετικά οξεία", ιδιαίτερα στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου η Ρωσία εντείνει επίθεση εν μέσω της πλήρους κλίμακας εισβολής της που άρχισε τον περσινό Φεβρουάριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top