Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΥ ενημερώνει τους δικαιούχους ότι προκύπτουν αλλαγές στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων που καλύπτει το ΓεΣΥ, από την 1η Φεβρουαρίου 2023. Στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ, στην Ενότητα «Παροχείς/ Φάρμακα–Φαρμακεία- Αναλώσιμα/ Κατάλογοι Φαρμάκων-Πρωτόκολλα-Αιτήσεις-Έντυπα/ Εξωνοσοκομειακά Φάρμακα», έχει αναρτηθεί ο Κατάλογος Φαρμακευτικών Προϊόντων με τις αναθεωρημένες Συνεισφορές ΙΙ και τη μεταβολή (αύξηση/μείωση) στη Συνεισφορά ΙΙ των φαρμάκων σε σχέση με τον προηγούμενο ΚΦΠ ημερομηνίας 10/01/2023.
Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι διαφοροποιείται η Συνεισφορά ΙΙ σε 283 προϊόντα, με 105 προϊόντα να έχουν μειωμένη, ενώ σε 178 προϊόντα η Συνεισφορά ΙΙ αυξάνεται.
Σημειώνεται ότι ο ΟΑΥ προτρέπει τους δικαιούχους να συμβουλεύονται τους ιατρούς και φαρμακοποιούς τους σε σχέση με το φθηνότερο διαθέσιμο φάρμακο και με το πως μπορούν να εξασφαλίσουν φάρμακα με μηδενική Συνεισφορά ΙΙ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ