Πρόστιμο «καμπάνα» από αύριο (1/2) σε όσους ποδηλάτες δεν φοράνε κράνος - Ξεκινούν ελέγχοι

Πρόστιμο «καμπάνα» από αύριο (1/2) σε όσους ποδηλάτες δεν φοράνε κράνος - Ξεκινούν ελέγχοι

Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Φεβρουαρίου, για ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, ο κανονισμός που καθορίζει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία.

Η Αστυνομία συγκεκριμένα, ανακοινώνει ότι στις 30 Δεκεμβρίου, 2022, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας γνωστοποίηση του Εφόρου Μηχανοκινήτων Οχημάτων (Κ.Δ.Π. 523/2022), που αφορά την έγκριση συγκεκριμένου τύπου προστατευτικού κράνους για ποδηλάτη ή επιβάτη ποδηλάτου.

Σύμφωνα με τη γνωστοποίηση, ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων, έχει καθορίσει ότι ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1078:2012+A1, να αναφέρεται ρητά ότι προορίζεται τουλάχιστον για ποδηλάτες και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Επίσης, καθορίζεται ότι εναλλακτικά, για μικρά παιδιά ηλικίας μέχρι 14 χρόνων, ο τύπος του προστατευτικού κράνους για τους ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων, θα πρέπει να τηρεί το πρότυπο CYS ΕΝ 1080:2013 και να φέρει σήμανση Δήλωσης Συμμόρφωσης: CE.

Βάσει της νομοθεσίας, η υποχρέωση για χρήση προστατευτικού κράνους από ποδηλάτη και επιβάτη ποδηλάτου υφίσταται από την 1η Φεβρουαρίου, 2023. Από την 1η Φεβρουαρίου, η Αστυνομία θα πραγματοποιεί τροχονομικούς ελέγχους, καθώς και καταγγελίες των σχετικών παραβάσεων, με στόχο την εφαρμογή και τήρηση των προνοιών της Νομοθεσίας για τη χρήση προστατευτικού κράνους από ποδηλάτες και επιβάτες ποδηλάτων.

Σε περίπτωση διάπραξης του αδικήματος και καταδίκης, ο παραβάτης θα υπόκειται σε χρηµατική ποινή που δεν υπερβαίνει τα πεντακόσια ευρώ (€500). Το αδίκημα ρυθμίζεται εξωδίκως με το ποσό των €50.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE