Πάει Αθήνα ο ΠτΔ - Θα καταθέσει θεμέλιο λίθο για έργα

Πάει Αθήνα ο ΠτΔ - Θα καταθέσει θεμέλιο λίθο για έργα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί απόψε για την Αθήνα, όπου αύριο θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για τα έργα που θα κατασκευαστούν στο Μάτι της Αττικής και τα οποία χρηματοδότησε μέσω εισφορών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων πολιτών μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι, ενώ νωρίτερα θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Αύριο στις 9.30 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό Γραφείο με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντηση, και στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, οι Υπουργοί Παιδείας των δύο χωρών θα υπογράψουν Διακρατική Συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβούν στο Μάτι, στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου για το κτηριακό συγκρότημα και το πάρκο, τα οποία θα ανεγερθούν στην περιοχή.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

«Κράτος Μαφία»: Η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς - Τα επόμενα βήματα και η μεγάλη δοκιμασία των θεσμών

Η ανακοίνωση της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για την υπόθεση που συνδέεται με το βιβλίο «Κράτος Μαφία» του Μακάριου Δρουσιώτη ήταν αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ετών. Όχι μόνο λόγω των προσώπων που φέρονται να περιλαμβάνονται στα ευρήματα της έρευνας, αλλά κυρίως γιατί ανοίγει μια νέα και ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE