ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Τα πρώτα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και πάταξης της Διαφθοράς, τα Υφυπουργεία, τα Επιτροπάτα και η αποχή - Βίντεο

Ν. Χριστοδουλίδης: Τα πρώτα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και πάταξης της Διαφθοράς, τα Υφυπουργεία, τα Επιτροπάτα και η αποχή - Βίντεο

Στα πρώτα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και για πάταξη της Διαφθοράς που θα λάβει σε περίπτωση εκλογής του, στα νέα Υφυπουργεία που σκέφτεται να δημιουργήσει, καθώς και στον ρόλο των Επιτρόπων, αναφέρθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξή του στον Alpha και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ανάμεσα στις βασικές προτεραιότητες τους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησής του, είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του ΦΠΑ στα φωτοβολταϊκά, μέσω Διατάγματος, από το 19% στο 0%, η μείωση του ΦΠΑ σε παιδικά είδη από το 19% στο 5% και η αύξηση του αφορολόγητου εισοδήματος από τις 19.500 ευρώ στις 24.500 ευρώ.

«Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης, ανακούφισης εκείνων των συμπατριωτών μας που πρέπει να βοηθηθούν αμέσως», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «υπάρχουν και άλλα πολλά που είναι σε προχωρημένο στάδιο, όπως το έγγραφο εργασίας που αφορά το Κυπριακό, το οποίο θα δοθεί στις χώρες που θα πάμε και θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας. Ήδη, μίλησα με τους Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία, συζήτησα αυτό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, το συζητώ με πρώην συναδέλφους μου Υπουργούς Εξωτερικών και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν από πλευράς Ευρώπης υπάρχει καχυποψία προς το πρόσωπό του, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι «δεν ξέρω ποιος λέει ότι βλέπει με καχυποψία η Ευρώπη. Αντίθετα, είδατε το βίντεο με 10 συναδέλφους μου από χώρες, μάλιστα και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, να στηρίζουν δημόσια τη δική μου υποψηφιότητα. Με γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στις Βρυξέλλες, γνωρίζουν πολλές πτυχές της δουλειάς μου και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αμέσως μετά την εκλογή μου», συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Αναφορικά με τη Διαφθορά είπε πως, αποτελεί είναι ένα από τους 8 τομείς που θα κινηθεί άμεσα, απαριθμώντας τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί: «Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, την εισαγωγή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενίσχυση του πλαισίου ελέγχου με αναβάθμιση του εσωτερικού ελέγχου, δηλαδή ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου και οι Μονάδες Ελέγχου στα Υπουργεία, του εξωτερικού ελέγχου που είναι ο Γενικός Ελεγκτής, αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε συνεννόηση με την Πρόεδρο της Βουλής, η λειτουργία πρότυπης Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, θεσμοθέτηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τους διορισμούς που γίνονται από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και είναι θετικό ότι κάναμε την Αρχή κατά της Διαφθοράς και είναι σημαντικό, από τις πρώτες μας ενέργειες, να στελεχώσουμε την Αρχή για να είναι πιο αποτελεσματική», είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να προχωρήσει και ο διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα από τον Δημόσιο Κατήγορο.

Σε σχέση με τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι έχει πλέον στο μυαλό του συγκεκριμένα ονόματα, σημειώνοντας, την ίδια ώρα, πως δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι διαθέσιμοι ή εάν θα απαντήσουν θετικά στην πρόταση που θα τους κάνει, ενώ σχολιάζοντας ότι κάποιοι ήδη κάνουν πρόβες κουστουμιού ξεκαθάρισε πως «τις δικές μου σκέψεις δεν τις γνωρίζει κανένας».

Για το θέμα των Επιτρόπων που διορίζονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε τα εξής: «Δεν είμαι υπέρ των πολλών Επιτρόπων. Η δουλειά αυτή των Επιτρόπων να είναι αποτελεσματική. Να μην είναι ο ρόλος απλά το κάναμε και αυτό. Να έχει αποτέλεσμα η δουλειάς τους και θα γίνει πλήρης αξιολόγηση της δουλειάς των Επιτρόπων που έχουν διοριστεί. Υπάρχουν Επίτροποι που κάνουν δουλειά, υπάρχουν άλλοι που θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο», υπογράμμισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσω σε νέα Επιτροπάτα».

Όσον αφορά τη δημιουργία Υφυπουργείων, ο ανεξάρτητός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι έχει στο μυαλό του 3 Υφυπουργεία: «Μετανάστευσης, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού, διότι θεωρώ ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Και τα 3 είναι κοστολογημένα δεν αυξάνουν το κόστος, γιατί υπάρχουν και ο ΚΟΑ και το Τμήμα Περιβάλλοντος», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά, δε, την αποχή, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως «όσο πιο λίγη είναι η αποχή, τόσο το καλύτερο για την δική μας υποψηφιότητα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης στο βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top