ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσβασιμότητα ΑμEA στις κάλπες - Ειδικοί εκλογικοί θάλαμοι για άτομα σε τροχοκάθισμα

Προσβασιμότητα ΑμEA στις κάλπες -  Ειδικοί εκλογικοί θάλαμοι για άτομα σε τροχοκάθισμα

Ρυθμίσεις για τα άτομα ΑμΕΑ ώστε να μπορούν να διευκολυνθούν και να προσέλθουν στις κάλπες να ασκήσουν το δικαίωμα τους στη ψήφο στις Προεδρικές Εκλογές 2023.


Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώσε ότι για τη διευκόλυνση των εκλογέων σε τροχοκάθισμα έχει εξασφαλιστεί αριθμός ειδικών εκλογικών θαλάμων, ώστε αυτοί να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απρόσκοπτα.

Σε επικοινωνία με τον κ.Δημήτρη Λαμπριανίδη, πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, για τα θέματα προσβασιμότητας ΑμΕΑ ανέφερε στο ThemaOnline ότι «Αν και όσοι ενημερώσουν δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, η λύση δεν είναι να ενημερώνουμε ότι θα πάμε να ψηφίσουμε για να πάρουν μέτρα ώστε να υπάρχει προσβασιμότητα. Την εποχή που ζουμε η προσβασιμότητα πρέπει να υπάρχει παντού , όλα τα εκλογικά κέντρα να είναι προσβάσιμα σε όλους , να έχουν και προσβάσιμη εκλογική θυρίδα για άτομα που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος μας και αυτό πρέπει να είχε ήδη ρυθμιστεί».

Τόνισε πως σε «Μια χώρα υπεύθυνη προς τους πολίτες δε πρέπει να συντηρείς διακρίσεις»

Υπογράμμισε πως υπάρχουν άτομα τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν/μεταφερθούν στα εκλογικά κέντρα , αναφέροντας πως «είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας , αφού υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας οι οποίοι είτε δε μπορούν να βγουν από το σπίτι λόγω προβλημάτων υγείας είτε δεν έχουν κάποιον να τους μεταφέρει στο εκλογικό κέντρο. Θεωρώ ότι για τους νέους ανθρώπους η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα είναι πιο ελκυστική από την παραδοσιακή».

Σύμφωνα με τον κ.Λαμπριανίδη , το Υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνο για την ρύθμιση και διευκόλυνση ατόμων ΑμΕα , μέσα από συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή και e-mail στην οποία μπορούν να απευθύνονται για ενημερώσουν οτι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζουν.

Σημειώνεται ότι θα εξασφαλιστούν από την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ) τα στοιχεία των μελών της, ώστε να τους παρασχεθούν διευκολύνσεις στα εκλογικά κέντρα που αυτοί θα κατανεμηθούν.

Ωστόσο καλούνται όσοι χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα και δεν είναι μέλη της Ο.ΠΑ.Κ, όπως απευθυνθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, αποστέλλοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στον αριθμό τηλεομοιότυπο 22678486 τα ακόλουθα στοιχεία:
Θέμα: «Διευκόλυνση εκλογέα σε τροχοκάθισμα» Ονοματεπώνυμο και Αριθμός δελτίου ταυτότητας.

Τέλος ο κ.Λαμπριανίδης σημείωσε : «Επειδή αρκετά εκλογικά κέντρα είναι σε σχολεία , αρκετά σχολεία δεν είναι προσβάσιμα και είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε το Υπουργείο Παιδείας να διαχειριστεί άμεσα. Δεν είναι λογικό και υπεύθυνο στην εποχή μας να υπάρχουν σχολεία που δεν είναι προσβάσιμα σε όλους. Εκτός από κάποια σχολεία που ίσως λόγω μεγάλης ηλικίας και περιοχής που βρίσκονται δεν μπορούν να είναι προσβάσιμα. Αυτά θα έπρεπε να είναι οι εξαιρέσεις και θα έπρεπε να είναι πολύ μικρός αριθμός».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top