«Όλη η Ουκρανία θα καεί»: Νέες απειλές Μεντβέντεφ

«Όλη η Ουκρανία θα καεί»: Νέες απειλές Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με περισσότερα και πιο τεχνολογικά εξελιγμένα οπλικά συστήματα, θα προκαλέσει μόνο περισσότερους βομβαρδισμούς αντιποίνων από τη Ρωσία υπό το εύρος του ρωσικού πυρηνικού δόγματος.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα καεί», σύμφωνα με τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μεντβέντεφ σε μία γραπτή συνέντευξή του προς τη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντρικσον.

Για τις διαπραγματεύσεις

Η δημοσιογράφος ρώτησε τον Μεντβέντεφ (ο οποίος ως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας έχει εξελιχθεί σε έναν από τους Ρώσους αξιωματούχους που εκφράζει τις πιο επιθετικές πολεμικές βλέψεις κατά της Δύσης, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και μετά) αν η χρήση οπλικών συστημάτων μακράς ακτίνας δράσης από τους Ουκρανούς είναι ενδεχόμενο να οδηγήσει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις με το Κίεβο.

«Το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο», απάντησε ο Μεντβέντεφ σε σχόλια τα οποία δημοσιοποίησε η Φρίντρικσον στο προφίλ της στην υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram.

«Μόνο κάποιοι τρελοί από αυτούς που υπάρχουν και είναι αρκετοί, τόσο στο Λευκό Οίκο, όσο και στο Καπιτώλιο μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα δράσης των βομβαρδισμών που πραγματοποιεί η Ουκρανία, έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας οικονομικής αξίας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Το καμένο βαν, τα πυρά και οι σκιές πίσω από τη δολοφονία Δημοσθένους – Τι ψάχνει η Αστυνομία

Βίντεο: Το καμένο βαν, τα πυρά και οι σκιές πίσω από τη δολοφονία Δημοσθένους – Τι ψάχνει η Αστυνομία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού για την άγρια δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία και Προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας «Καρμίωτισσα», Σταύρου Δημοσθένους, που σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί της Πέμπτης στη Λεμεσό.