Η κάλπη της… αλλαγής – Για πρώτη φορά ανεξάρτητος υποψήφιος νικητής στον α’ γύρο, για πρώτη φορά εκτός β’ γύρου ο ΔΗΣΥ

Η κάλπη της… αλλαγής – Για πρώτη φορά ανεξάρτητος υποψήφιος νικητής στον α’ γύρο, για πρώτη φορά εκτός β’ γύρου ο ΔΗΣΥ

Σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό πεδίο της Κύπρου, επέφερε το εκλογικό σώμα κατά την ψηφοφορία για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, σύμφωνα και με τα τελικά αποτελέσματα.

Με βάση τα αποτελέσματα, για πρώτη φορά στην ιστορία των Προεδρικών Εκλογών, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιος αλλά και να κερδίσει, μάλιστα, την εκλογική μάχη, περνώντας πανηγυρικά στον β’ γύρο εκλογών.

Πρόκειται για τον ανεξάρτητο υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των ψήφων και δη 127.304 ψήφους ή ποσοστό 32,04%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με 117.309 ψήφους ή ποσοστό 29,59%.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΔΗΣΥ, η Παράταξη μένει εκτός β’ γύρου εκλογών και μάλιστα με υποψήφιο τον αρχηγό του κόμματος.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, βάσει του τελικού αποτελέσματος, τερμάτισε τρίτος μακρά του δεύτερου Ανδρέα Μαυρογιάννη, λαμβάνοντας 103.748 ψήφους ή ποσοστό 26,11%.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.