ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμες διεργασίες ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών – Οι συναντήσεις που κλείδωσαν

Κρίσιμες διεργασίες ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών – Οι συναντήσεις που κλείδωσαν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες των δύο υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, με κόμματα και υποψηφίους που δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σήμερα Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και η Ανώτατη Ηγεσία του κόμματος, θα έχουν συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενώ στις 6.15 θα συναντηθούν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Γλαύκου Κληρίδη.

Μετά τη συνάντηση του με τον ΔΗΣΥ, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα συναντηθεί στις 6 το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, και στις 8 το βράδυ με τον Αχιλλέα Δημητριάδη.

Συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων, πάντως, δεν αποκλείεται να έχει, πιθανότατα αύριο Τρίτη (7/2), και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού, όπως δήλωσε ο κ. Θεοπέμπτου, οι όποιες αποφάσεις του Κινήματος θα ληφθούν μέχρι την Τετάρτη (8/2).

Αύριο, επίσης, ο Γιώργος Κολοκασίδης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις 10 το πρωί και με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στις 11.15 το πρωί.

Όλα ανοικτά στον ΔΗΣΥ

Αξίζει να αναφερθεί πως, οι σημερινές συναντήσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με τους δύο μονομάχους του δεύτερου γύρου, θεωρούνται καθοριστικές ως προς το που θα κινηθεί το κόμμα, το Πολιτικό Γραφείο του οποίου θα συνέλθει αύριο στις 6 το απόγευμα, για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Για την ώρα, η Πινδάρου αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει τι θα πράξει το κόμμα. Οι τάσεις, πάντως, έχουν ήδη να διαμορφώνονται με αρκετά στελέχη του κόμματος να τοποθετούνται υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη και άλλα να τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας Μαυρογιάννη.

Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που ενόχλησε έντονα την ηγεσία του κόμματος, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να υποδεικνύει πως «το καλύτερο είναι να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις μέχρι τη λήψη της απόφασης». «Τώρα θα ασχοληθούμε με την τοποθέτηση ενός στελέχους, όταν κάποιος πήγε απέναντι στο κόμμα του;», διερωτήθηκε.

Αξίζει, ακόμη, να αναφερθεί πως ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος θα συναντηθεί απόψε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως προανήγγειλε, θα ανακοινώσει ποιο υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο την Πέμπτη (9/2).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top