ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 2.000 νεκροί, μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

Σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 2.000 νεκροί, μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

Εικόνες καταστροφής και απόλυτου χάους επικρατούν στην Τουρκία και τη Συρία, όπου σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια των χιλιάδων πεσμένων κτιρίων που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και οι μετασεισμοί που ακολούθησαν.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών και των τραυματιών και στις δύο χώρες διαρκώς αυξάνεται. Τουλάχιστον 1.498 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu που επικαλείται την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας AFAD, ενώ 8.533 έχουν τραυματιστεί σε τουλάχιστον δέκα επαρχίες της Τουρκίας.

Στη Συρία, τουλάχιστον 783 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε πως πάνω από 1.000 είναι οι τραυματίες.

Προς το παρόν, ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 2.281 στις δύο χώρες που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

105 μετασεισμοί, χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της AFAD, Γιουνούς Σεζέρ, έχουν καταγραφεί συνολικά 105 μετασεισμοί, μέχρι στιγμής. 2.834 κτίρια έχουν επιβεβαιωμένα καταρρεύσει.

Συνολικά 9.698 άνθρωποι επανδρώνουν τα κλιμάκια έρευνας και διάσωσης που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι που θα επηρεάσει τις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου της Τουρκίας.Η Τουρκία δημιουργεί «διάδρομο αεροπορικής βοήθειας»
Μετά τον σεισμό, δημιουργήθηκε ένας «διάδρομος αεροπορικής βοήθειας» από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να φτάσουν στην πληγείσα περιοχή ομάδες έρευνας και διάσωσης στην περιοχή. «Κινητοποιήσαμε τα αεροπλάνα μας για να στείλουμε γιατρούς, ομάδες έρευνας και διάσωσης και τα οχήματά τους στη ζώνη του σεισμού», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top