ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χάσαμε, το χωνέψαμε» - Έτσι θα αποφασίσει ο ΔΗΣΥ για την κατεύθυνση στον δεύτερο γύρο  

«Χάσαμε, το χωνέψαμε» - Έτσι θα αποφασίσει ο ΔΗΣΥ για την κατεύθυνση στον δεύτερο γύρο   

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνάντηση για τον ΔΗΣΥ ο οποίος καλείτε να αποφασίσει για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Η Βουλεύτρια του Δημοκρατικού Συναγερμού, Σάβια Ορφανίδου, μιλώντας στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλήμερα» τόνισε πως «ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα γιατί πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις»

«Πρώτη φορά βιώνουμε αυτό το πράγμα να μείνουμε εκτός δεύτερου γύρου παρόλο που είμαστε πολύ περήφανοι για τον αγώνα που κάναμε όλοι μαζί. Χάσαμε, το χωνέψαμε έχουμε όμως και επόμενη μέρα, έρχονται δύσκολα», είπε συγκεκριμένα.

«Ο ΔΗΣΥ είναι και στα εύκολα αλλά ιδιαίτερα και στα δύσκολα», πρόσθεσε.

«Είναι απόλυτα σεβαστή η Δημοκρατική διαδικασία, ο κόσμος μίλησε, μείναμε εκτός και τώρα έχουμε ενώπιον μας πολύ δύσκολα διλήμματα τα οποία γίνονται ακόμη πιο δύσκολα γιατί έχουμε φίλους συναγωνιστές»

Μεταξύ άλλων η κυρία Ορφανίδου αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου.

«Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα λάβουμε μια απόφαση που θα επιβαρύνει με το λιγότερο κόστος τον ΔΗΣΥ γιατί έχουμε και την επόμενη μέρα. Το σημαντικό είναι να δούμε πολιτικά πώς προχωρούμε στη βάση Αρχών και θέσεων του Δημοκρατικού Συναγερμού, να αφήσουμε τους συναισθηματισμούς και να βάλουμε πάνω από όλα το συμφέρον και την ενότητα της παράταξης γιατί αυτό είναι που θα κρατήσει τον ΔΗΣΥ σταθερό για να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες και στην Κύπρο», σημείωσε.

«Δεν υπάρχει εύκολη απόφαση γιατί δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Μετά το 2004 είναι η πιο δύσκολη απόφαση που πρέπει να λάβουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση όλοι να νιώσουν ικανοποιημένοι. Στο τέλος της ημέρας δεν είναι η ικανοποίηση όλων που έχει τόση σημασία όσο να πράξουμε με πολλή σοβαρότητα τι είναι σωστό για την ενότητα της παράταξης και κυρίως για να έχουμε παράταξη να μπορούμε να στηρίζουμε την Κύπρο μας», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top