Υποθαλάσσιος σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Αλάσκας

Υποθαλάσσιος σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Αλάσκας

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε σε απομακρυσμένα νησιά της πολιτείας Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να προκαλέσει συναγερμό για τσουνάμι, ανακοίνωσαν οι σεισμολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε ανοικτά των νησιών Φοξ στο αλεουτιανό ρήγμα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 χλμ. δυτικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11 χλμ. και σημειώθηκε στις 17:49 τοπική ώρα της  Κυριακής (07:49 της Δευτέρας ώρα Κύπρου). 

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό δεν εξέδωσαν προειδοποιητικό μήνυμα.  
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαύρη επέτειος: Συμπληρώνονται 61 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας - «Η περιοχή οδηγείται στον τελικό αφανισμό»

Μαύρη επέτειος: Συμπληρώνονται 61 χρόνια από τον βομβαρδισμό της Τηλλυρίας - «Η περιοχή οδηγείται στον τελικό αφανισμό»

Συμπληρώνονται σήμερα 61 χρόνια από τον Αύγουστο του 1964, όταν ξεκίνησαν οι φονικοί βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία.  Για τρεις συνεχόμενες μέρες, από τις 7 μέχρι και τις 9 Αυγούστου, οι Τούρκοι βομβάρδιζαν την περιοχή με τις βόμβες ναπάλμ να πέφτουν βροχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE