Υποθαλάσσιος σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Αλάσκας

Υποθαλάσσιος σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά της Αλάσκας

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών σημειώθηκε σε απομακρυσμένα νησιά της πολιτείας Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να προκαλέσει συναγερμό για τσουνάμι, ανακοίνωσαν οι σεισμολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε ανοικτά των νησιών Φοξ στο αλεουτιανό ρήγμα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.500 χλμ. δυτικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). 

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 11 χλμ. και σημειώθηκε στις 17:49 τοπική ώρα της  Κυριακής (07:49 της Δευτέρας ώρα Κύπρου). 

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό δεν εξέδωσαν προειδοποιητικό μήνυμα.  
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE