ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγή με "μπαλωθιές" σε γάμο στο Αφγανιστάν

Σφαγή με "μπαλωθιές" σε γάμο στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο που διαπληκτίστηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η διαμάχη ξέσπασε στην περιοχή Ντεχ Σάλαχ της επαρχίας Μπαγλάν, δήλωσε ο Γκουλιστάν Κουσάνι, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

"Ένας διαπληκτισμός ξέσπασε μεταξύ ενόπλων ανδρών κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής. Όταν οι τόνοι ανέβηκαν, τοπικός αξιωματούχος πυροβόλησε στον αέρα για να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο αυτό είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι δύο πλευρές άρχισαν να ανταλλάσουν πυροβολισμούς".

Όλα τα θύματα είναι άνδρες, που ήτανκαλεσμένοι στο γάμο, ηλικίας από 14 έως 60 ετών, πρόσθεσε ο αστυνομικός διοικητής.

Οι τοπικές αρχές έστειλαν στο σημείο αποστολή για να διενεργήσει έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του διαπληκτισμού, πρόσθεσε ο Σουλτάν Μοχάμαντ Εμπάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπαγλάν.

Στους γάμους στο Αφγανιστάν, όπου μπορεί να συγκεντρωθούν χιλιάδες άνθρωποι, συμβαίνουν κατά καιρούς αιματηρά περιστατικά ως αποτέλεσμα διαπληκτισμών μεταξύ τοπικών φατριών ή μπαλωθιώνπου ρίπτονται σε λάθος κατεύθυνση.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, η οποία συγκλονίζεται από σχεδόν 40 χρόνια συγκρούσεων, όπου η εξουσία μοιράζεται μεταξύ τοπικών πολιτοφυλακών και η οπλοκατοχή παραμένει κάτι σύνηθες μέσα στις οικογένειες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στην δημοσιότητα το όνομα και τα στοιχεία της άτυχης 77χρονης που παρασύρθηκε από όχημα στη Λευκωσία - Ζητά την βοήθεια του κοινού η Αστυνομία

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Αυξημένο το επίδομα Τέκνου φέτος - Πότε θα καταβληθεί το επίδομα Πολύτεκνης Μάνας - Όλες οι πληροφορίες

Τελικός Κυπέλλου: Αυτά είναι τα μέτρα ασφαλείας για το Ομόνοια - Πάφος

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Ζητήθηκε συνδρομή της Interpol και Europol - Οι ενέργειες που γίνονται



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top