ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Γεωργιάδης: «Δεν είναι η περίοδος που μέσα από τοξικότητα, θα κλειστούμε στο καβούκι μας» - Ποιο μήνυμα στέλνει για τις εσωκομματικές εκλογές

Χ. Γεωργιάδης: «Δεν είναι η περίοδος που μέσα από τοξικότητα, θα κλειστούμε στο καβούκι μας» - Ποιο μήνυμα στέλνει για τις εσωκομματικές εκλογές

Για την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ, μετά και την ψεσινή (7/2) απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, μίλησε στον Alpha ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παράταξης, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος την ίδια ώρα έστειλε και μηνύματα σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Μαρτίου.

Αφού τόνισε πως συμφωνεί με την απόφαση που έλαβε το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι την στήριξε από την πρώτη στιγμή, υπέδειξε πως «δεν ήταν το κύριο κριτήριο η συγκράτηση των κραδασμών, των διχογνωμιών που υπάρχουν. Μάλιστα, όπως είπα και στο Πολιτικό Γραφείο, εάν έπρεπε να πάρουμε καθαρή θέση, έστω και απέναντι στο ρεύμα, θεωρώ ως παράταξη που λειτουργεί πάντοτε με βάση την ευθύνη και όχι την ευκολία της, θα έπρεπε να το κάνουμε».

Όπως επεσήμανε, «ο λόγος που επιλέξαμε την κατά συνείδηση ψήφο σε συνάρτηση με την υπεύθυνη αντιπολίτευση, είναι εξόχως πολιτικός. Σχετίζεται και με το γεγονός ότι υπάρχουν διιστάμενες απόψεις, κυρίως όμως σχετίζεται και με την πολιτική μας θέση, την πολιτική μας αξιολόγηση, των δύο υποψηφίων που έχουν μείνει στον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να διαγράφουμε όλα όσα λέγαμε μέχρι προχθές. Κι αυτά που λέγαμε, τα σωστά κατά την άποψή μου και για την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη και για την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, δεν μπορούν να αναιρεθούν κι ο ΔΗΣΥ αυτό που αποφάσισε, ο ίδιος ως κόμμα, ως πολιτική παράταξη, μένει μακριά, δεν υιοθετεί, δεν στηρίζει είτε τον έναν είτε τον άλλον υποψήφιο, απορρίπτει το όποιο ενδεχόμενο συμμετοχής στην επόμενη διακυβέρνηση, είτε του ενός είτε του άλλου, προφανώς αυτονόητο απορρίπτει και την όποια συνδιαλλαγή για συμμετοχή σε Υπουργεία».

Ερωτηθείς εάν ο επόμενος Πρόεδρος κρίνει τον οποιοδήποτε αξιόλογο και θελήσει να τον αξιοποιήσει, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι «έχει κάθε δικαίωμα. Δεν έχει καμία σχέση με τον ΔΗΣΥ. Δεν καθιστά τον ΔΗΣΥ συμπολίτευση, συγκυβέρνηση ή υπεύθυνο για τη διακυβέρνηση», εξήγησε ενώ αναφορικά με το εάν αυτό το άτομο προέρχεται και από τον ΔΗΣΥ και μπορεί να είναι Υπουργός υπέδειξε ότι «έχει γίνει και στο παρελθόν».

«Θυμάμαι ανθρώπους της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς και επί διακυβέρνησης Παπαδόπουλου, ακόμη και επί διακυβέρνησης του αείμνηστου Χριστόφια. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν ήταν της Αριστεράς. Αυτό σημαίνει ότι εκπροσωπούσαν τον ΔΗΣΥ; Ο ΔΗΣΥ αποφάσισε ότι δεν υιοθετεί, δεν στηρίζει προεκλογικά, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της συμπολίτευσης. Αναλαμβάνει πλήρως την εξίσου ευθύνη και τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Μίας αντιπολίτευσης, θέλω να υπογραμμίσω, που πρέπει να είναι υπεύθυνη, συνετή και συναινετική, κι όχι αντιπολίτευση άγονη και μηδενιστική», υπογράμμισε περαιτέρω ο κ. Γεωργιάδης.

«Έχει το δικαίωμα, ο καθένας, η καθεμία ξεχωριστά, να ενασκήσουν την κρίση τους, να ψηφίσουν όπως κρίνουν, κατά τη συνείδησή τους, επιτρέπεται. Τους καλούμε κατ’ ακρίβειαν. Δεν καλούμε σε αποχή. Καλούμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει, να πάει στην κάλπη, και να ψηφίσει κατά την κρίση του, κατά συνείδηση, με τα δικά του κριτήρια. Να κάνει κι ο καθένας τη δική του υπέρβαση, αν θέλετε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχει κι αυτός τις απόψεις του, καθώς και ότι είναι κι ο ίδος ενώπιον των ιδίων σοβαρών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι στηρίξαν την υποψηφιότητα του ΔΗΣΥ, την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου. «Είμαστε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με μία κατάσταση. Να υπάρχει δεύτερος γύρος Προεδρικών Εκλογών και να μην εκπροσωπείται ο ΔΗΣΥ με δικό του υποψήφιο. Αυτή είναι και η αποτυχία της προσπάθειας μας, παρά το ότι ήταν έντονη, φιλότιμη, εντατική, για να ανεβάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, την υποψηφιότητα του ΔΗΣΥ. Ε, δεν τα καταφέραμε. Πλησιάσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και μας βάζει σε αυτή την δύσκολη θέση», συνέχισε.

Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης τόνισε με έμφαση πως «δεν είναι η ώρα να υιοθετήσουμε προσεγγίσεις που περισσότερο θα χαρακτηρίζονται από την περιχαράκωση, την εσωστρέφεια, να κλειστούμε στο καβούκι μας, να θεωρήσουμε ότι θα μείνουμε μία μικρή παράταξη, ένας μικρός ΔΗΣΥ, ο οποίος δεν θα εκφράζει και δεν θα εκπροσωπεί πλέον εκείνον τον κόσμο στον σύνολό του, που υπερβαίνει τα πρόσφατα ποσοστά, που ανέκαθεν στήριζαν, προσδοκούσαν, παρακολουθούσαν, ανέμεναν από τον ΔΗΣΥ. Άρα βεβαίως πολιτικά θα πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες προς όλους. Δεν είναι η περίοδος που μέσα από τοξικότητα, εντάσεις, θα κλειστούμε στο καβούκι μας», επεσήμανε.

«Σε ένα βαθμό να κατανοήσω την πικρία. Δεν πρέπει η πικρία, η απογοήτευση ή ο θυμός να καθοδηγεί συμπεριφορές ή αποφάσεις. Πρέπει να λειτουργήσουμε ήρεμα, συναινετικά, συνενωτικά και να απευθυνθούμε στο σύνολο της οικογένειας του ΔΗΣΥ», ανέφερε ακόμη.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Μαρτίου και εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα έχει ανθυποψηφίους, ο κ. Γεωργιάδης υπέδειξε πως «έχει για όλες τις θέσεις και του Προέδρου και του Αναπληρωτή Προέδρου και των Αντιπροέδρων, έχει δικαίωμα ο καθένας να διεκδικήσει».

Προσωπικά, είπε, «δεν έχω μπει σε αυτή την λογική να σκέφτομαι τις εσωκομματικές εκλογές, επειδή μέχρι προχθές δίναμε μία πολύ δύσκολη μάχη για τις Προεδρικές Εκλογές. Και το θεωρώ λάθος, την ώρα που διεξάγεις μία δύσκολη μάχη Προεδρικών Εκλογών, να σκέφτεσαι και να λειτουργείς για εσωκομματικές εκλογές και να είσαι έτοιμος εάν θα είσαι ή όχι υποψήφιος».

«Αυτή τη βδομάδα ο κόσμος μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Είναι φορτισμένος, είναι απογοητευμένος, θεωρώ ότι θα ήταν εκ μέρους μου σφάλμα να προσθέσω αυτές τις μέρες νέα ζητήματα. Ο ΔΗΣΥ λειτουργεί δημοκρατικά, είναι ένα κόμμα φιλελεύθερο και δημοκρατικό και εκλέγει την ηγεσία του μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι ήταν πάντα, έτσι πρέπει να είναι και τώρα και έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε ένας, η καθεμιά να διεκδικήσει την όποια θέση», κατέληξε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 χθες το απόγευμα στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top