Αθλείστε όταν κάνει κρύο; Πέντε tips για ασφάλεια

Αθλείστε όταν κάνει κρύο; Πέντε tips για ασφάλεια

Αν ανήκετε στους τολμηρούς που θα βγουν έξω στο κρύο να αθληθούν αντί να κουκουλωθούν στον καναπέ του σπιτιού φροντίστε τουλάχιστον να ακολουθήσετε τις συμβουλές του Ινστιτούτου Αντιγήρανσης των ΗΠΑ ώστε να παραμείνετε ασφαλείς.

Τι μπορείτε να κάνετε στο χιόνι και το κρύο; Σχεδόν τα πάντα π.χ. να περπατήσετε, κάνετε σκι, να φτυαρίσετε χιόνι και πολλά ακόμη. Φροντίστε όμως να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips για να παραμείνετε ασφαλείς:

  • Ζέσταμα απαραιτήτως, καθώς και αποθεραπεία μετά την προπόνηση. Κάντε διατάσεις ή επιτόπιο περπάτημα για να προετοιμάσετε και να αποκαταστήσετε το μυικό σας σύστημα τόσο πριν ξεκινήσετε όσο και μετά την προπόνηση.
  • Επιλέξτε τα κατάλληλα ρούχα. Φορέστε στρώσεις ρούχων ή χαλαρά ρούχα ώστε να παγιδευτεί ο αέρας εντός τους. Φορέστε αδιάβροχο τζάκετ και φυσικά σκούφο, κασκόλ ή μπαφ (ελαφρύ αλλά προστατευτικό υφασμάτινο μαντήλι για το λαιμό) και γάντια.
  • Δώστε μεγάλη προσοχή στα παπούτσια που θα φορέσετε. Πρέπει να είναι σταθερά και άνετα. Προσέχετε που πατάτε και αποφύγετε πεζοδρόμια όπου έχει πιάσει πάγος.
  • Να έχετε υπόψη σας τα συμπτώματα της υποθερμίας. Η παρατεταμένη έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση υποθερμίας, δηλαδή πολύ χαμηλή θερμοκρασία του οργανισμού.
  • Ελέγχετε πάντα το δελτίο καιρού. Εάν έχει δυνατούς ανέμους και βρέχει προτιμήστε να κάνετε ένα workout εντός του σπιτιού.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE