LIKE ONLINE

Η Τέχνη της Καμπύλης- Διαβάστε την νέα καινοτομία της Samsung !

Η Τέχνη της Καμπύλης- Διαβάστε την νέα καινοτομία της Samsung !

Η καμπύλη ως σχέδιο ήταν πάντα κομμάτι από την ζωή μας, είτε από βασικά αντικείμενα (βάζα) στην καθημερινή ζωή μας είτε από αρχιτεκτονικές κατασκευές όπως το Κολοσσαίο της Ρώμης. Οι αριστοτεχνικές φτιαγμένες καμπύλες μας προσελκύουν χωρίς όμως να το αντιλαμβανόμαστε. Γιατί όμως μας ελκύουν τόσο πολύ οι καμπύλες μορφές;

Οι καμπύλες ενός αντικειμένου προκαλούν αίσθηση χαλάρωσης στον εγκέφαλό μας, παρόμοια με την ευφορία, που νιώθουμε, όταν αντικρίζουμε ένα όμορφο έργο τέχνης.

Γι’ αυτό και η Samsung αποφάσισε να εισάγει τις καμπύλες στην τεχνολογία. Οι κυρτές οθόνες των προϊόντων της Samsung, από τα smartphones έως τα monitors και τις τηλεοράσεις, αποτελούν πλέον ένα από τα βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της εταιρείας. Οι κυρτές γραμμές είναι αισθητικά όμορφες και προσφέρουν περισσότερες λειτουργικές δυνατότητες. Από τότε που κυκλοφόρησαν στην αγορά τα πρώτα smartphones με κυρτές οθόνες μέχρι σήμερα, η Samsung βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά, πρωτοστατώντας στον ψηφιακό κόσμο.

Samsung Nexus S και Galaxy Nexus: Τα πρώτα Smartphones με κυρτές οθόνες

Τα πρώτα smartphones με κυρτές οθόνες, Samsung Nexus S και Galaxy Nexus, κυκλοφόρησαν το  2010 και 2011 αντίστοιχα. Έχουν και τα δύο μια διακριτική καμπύλη στην πρόσθια όψη του τηλεφώνου. Το design τους δεν βελτιώνει απλά την εξωτερική εμφάνιση των συσκευών, αλλά προσφέρει και ευκολότερο κράτημα για μεγαλύτερη άνεση, όταν οι χρήστες μιλούν στο τηλέφωνο.

Samsung Galaxy Round: Κάθετη καμπύλη

Εν συνεχεία το smartphone Samsung Galaxy Round, που κυκλοφόρησε το 2013, ξεχωρίζει λόγω της κατακόρυφα κυρτής οθόνης του.

Samsung Galaxy Note edge: Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον χρήστη

Η Samsung συνέχισε να κυκλοφορεί όλο και περισσότερα προϊόντα με κυρτές οθόνες, βελτιώνοντας συνεχώς την τεχνολογία της. Αυτό αναδείχθηκε και τον Οκτώβριο του 2014, όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε το Samsung Galaxy Note edge, το οποίο διαθέτει την πλέον λεπτή κυρτή οθόνη.

Samsung Galaxy S6 edge: Το αποκορύφωμα της τεχνολογίας τρισδιάστατου γυαλιού

Η μοναδική διπλή κυρτή οθόνη του Samsung Galaxy S6 edge διαθέτει την πιο προηγμένη τεχνολογία τρισδιάστατου γυαλιού που υπάρχει σήμερα, ενώ για να αναπτυχθεί απαιτήθηκε εκτεταμένη έρευνα και δοκιμές από το προσωπικό ανάπτυξης συσκευών της εταιρείας. Με το αισθητικά όμορφο και λειτουργικό του σχέδιο, το Samsung Galaxy S6 edge διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας κυρτού γυαλιού.

Samsung Gear Fit και Gear S: Καμπύλες στα wearables

Το Samsung Gear Fit, που κυκλοφόρησε το 2014, αποτελεί την πρώτη πρόταση της Samsung να παρουσιάσει το ιδιαίτερο design, που την χαρακτηρίζει, σε συσκευές που φοριούνται. Η καμπυλωτή πρόσοψη και το καινοτόμο σχέδιο κάνουν το Gear Fit να ξεχωρίζει, προσφέροντας στυλ και άνεση στη χρήση. Επίσης τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η Samsung κυκλοφόρησε και το «έξυπνο ρολόι», Gear S.

Οι καμπύλες δεν περιορίζονται μόνο στα smartphones. Στην πραγματικότητα, αυτή η τεχνολογία έχει δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία θέασης και εικόνας, τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο.

Κυρτές τηλεοράσεις: Στο κέντρο της δράσης

Οι κυρτές τηλεοράσεις δεν είναι μία μόδα που θα περάσει. Η Samsung, ως πρωτοπόρος εταιρεία στην κατηγορία των τηλεοράσεων, διαθέτει την τεχνογνωσία και τις υποδομές για να προσφέρει εκπληκτική εμπειρία θέασης στον καταναλωτή. Ο κυρτός σχεδιασμός κάνει την εμπειρία θέασης πιο ξεκούραστη για την όραση, καθώς περιορίζει τις αντανακλάσεις. Παράλληλα, το σχήμα δημιουργεί την αίσθηση στον θεατή ότι ουσιαστικά περιβάλλεται από την οθόνη, σαν να συμμετέχει και ο ίδιος στη δράση, που εκτυλίσσεται μπροστά του. Το πιο πρόσφατο επίτευγμα αποτελούν οι νέες SUHD τηλεοράσεις της Samsung.

Κυρτές οθόνες: Ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία θέασης

Η Samsung επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των οθονών, προσθέτοντας προτάσεις για μοντέλα με καμπύλες, στοχεύοντας στην ακόμα καλύτερη κάλυψη των αναγκών τόσο των καταναλωτών, που αναζητούν τη ψυχαγωγία, όσο και των επαγγελματιών, που δίνουν έμφαση στη λεπτομέρεια.

Υψηλό design και λειτουργικότητα

Το κυρτό γυαλί είναι όμορφο αλλά και λειτουργικό. Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, αυξάνονται και οι σχεδιαστικές δυνατότητες. Η Samsung στο μέλλον μας επιφυλάσσει νέες τεχνολογίες που θα κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και αισθητικά πιο όμορφη για όλους. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top