Συγκλονίζει μαρτυρία γυναίκας που διασώθηκε μόνη της από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο Αντιγιαμάν - «Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος»

Συγκλονίζει μαρτυρία γυναίκας  που διασώθηκε μόνη της από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο Αντιγιαμάν - «Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος»

«Το ξενοδοχείο κατέρρευσε στον πρώτο σεισμό σαν χάρτινος πύργος», δήλωσε η Μπερνά Τανίς, που διασώθηκε από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν, όπου διέμενε και η ομάδα βόλεϊ γυμνασίου του επαγγελματικού κολεγίου Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας τηλεφωνικώς σε τηλεοπτική εκπομπή η Τανίς είπε ότι διασώθηκε μόνη της με την βοήθεια φίλων της. Είχε δει τα παιδιά και τους είχαν πει πως ήταν παίκτες του βόλεϊ, πρόσθεσε.

Η Τανίς είναι ξεναγός, όπως και ο Ανίλ Σεϊμπέκ που διασώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, από τα τ/κ σωστικά συνεργεία που εδώ και 3 ημέρες ψάχνουν στα ερείπια του ξενοδοχείου να εντοπίσουν τα μέλη της τ/κ αποστολής. Τα σωστικά συνεργεία της «πολιτικής άμυνας» εντοπίζουν σορούς Τούρκων πολιτών, αλλά όχι ακόμα ίχνος από τους τ/κ μαθητές, τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.

Η «πολιτική άμυνα» ανακοίνωσε επίσης ότι το 10μελες συνεργείο έρευνας και διάσωσης που μετέβη στο Κιρχάν του Χατάϊ όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι Τ/κ στα ερείπια του Σπιτιού του Δασκάλου, δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κάποιο ίχνος τους.

Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανακοίνωσε ότι η ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών του «δήμου» μεταβαίνουν στις σεισμόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν στις έρευνες. Θα πλαισιώνονται από εθελοντές του τ/κ ιατρικού συλλόγου και της ένωσης τ/κ φαρμακοποιών.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει επίσης χειριστή μπουλντόζας, ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, τεχνικό προσωπικό νερού, σιδηρουργό, μηχανικό, ενώ μαζί του θα πάει και ο κ. Χαρμαντζί. Θα μεταβούν αύριο το πρωί στο λιμάνι της Αλενδρέεττας και με την καθοδήγηση του AFAD (τουρκικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών) θα πιάσουν δουλειά.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

«Δεν τους εμπιστεύομαι»: Η σκληρή απάντηση Δρουσιώτη στην Αστυνομία – Ζητά από Χριστοδουλίδη ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή τοποθέτηση, ο Μακάριος Δρουσιώτης σηκώνει το γάντι που του πέταξε η Αστυνομία, ξεκαθαρίζοντας πως η καθυστέρηση στην κατάθεση των στοιχείων δεν οφείλεται σε υπεκφυγή, αλλά σε βαθιά έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς.