Οριστική εξέλιξη: Δεν πάει στην Τουρκία για βοήθεια η κυπριακή αποστολή

Οριστική εξέλιξη: Δεν πάει στην Τουρκία για βοήθεια η κυπριακή αποστολή

Δεν θα μεταβεί τελικά η κυπριακή αποστολή στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας , δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τους ενημέρωσε επίσημα ότι δε θα προχωρήσει η αποστολή της κυπριακής ομάδας προς την Τουρκία, ούτως ώστε να συνδράμει στην εξεύρεση επιζώντων, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας, 6 Φεβρουαρίου.

Η αποστολή, η οποία αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα, αποτελείτο συνολικά από 17 άτομα, εκ των οποίων τα 15 άτομα ήταν μέλη της Πολιτικής Άμυνας (1 μόνιμο στέλεχος, 12 εθελοντές και 2 εθελόντριες), ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Άλλος ένας νεκρός από τα κατεχόμενα στο Χατάϊ

 

Ο Αλί Ντογάν που έμενε στο κατεχόμενο χωριό Νικήτας της Μόρφου, έχασε την ζωή του στο σεισμό.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Ντογάν διέμενε σε ξενοδοχείο στο Χατάϊ, το οποίο κατέπεσε και η σορός του ανασύρθηκε και ταυτοποιήθηκε.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Παρασκευή στην κατεχόμενη Μόρφου.

Στο Χατάϊ ανασύρθηκαν νεκροί κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που επίσης διέμενε στα κατεχόμενα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Κλείνει τον εναέριο χώρο του το Κατάρ μετά από προειδοποιήσεις των ΗΠΑ - «Φύγετε μακριά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

LIVE: Κλείνει τον εναέριο χώρο του το Κατάρ μετά από προειδοποιήσεις των ΗΠΑ - «Φύγετε μακριά από στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE