Πρόστιμο «καμπάνα» σε καταστηματάρχη στην Ισπανία - Ζήτησε σε αγγελία «γυναίκα υπάλληλο πάνω από 40»

Πρόστιμο «καμπάνα» σε καταστηματάρχη στην Ισπανία - Ζήτησε σε αγγελία «γυναίκα υπάλληλο πάνω από 40»

Οι αρχές της Καταλωνίας επέβαλαν σε καταστηματάρχη από τη Βαρκελώνη πρόστιμο 7.501 ευρώ γιατί ζήτησε, μέσω αγγελίας, μια «υπάλληλο άνω των ετών».

Ο Χαβιέ Μάρκος, που έχει βιοτεχνία που φτιάχνει κουρτίνες, εξήγησε ότι ήθελε να αντικαταστήσει την υπάλληλό του που βγαίνει στην σύνταξη με μια γυναίκα με παρόμοιο προφίλ.

«Δεν ήταν πρόθεσή μου οι διακρίσεις σε βάρος κατά του οποιουδήποτε. Ήθελα, αντίθετα, να δώσω μια ευκαιρία σε μια ομάδα που δυσκολεύεται να βρει δουλειά», είπε.

Τελικά, όπως αναφέρει ο Guardian, αναγκάστηκε να βγάλει από τον ιστοσελίδα την αγγελία του όταν η επιθεώρηση εργασίας τον προειδοποίησε ότι με την αγγελία γίνεται διάκριση για το φύλο και την ηλικία των υποψηφίων. Ειδικά για το φύλο, η διάκριση επιτρέπεται μόνο αν το απαιτεί η φύση της δουλειάς (για παράδειγμα, σε αποδυτήρια γυναικών).

Το πρόστιμο του Μάρκος θα μειωθεί στα 4.501 ευρώ αν πληρώσει εντός 30 ημερών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπουργικό: Στην Κύπρο τον Απρίλιο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ - Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Υπουργικό: Στην Κύπρο τον Απρίλιο οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ - Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας

Σε αρκετές προτεραιότητες και δράσεις της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αναφέρθηκε σήμερα η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE