ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 57 εκατοστά το χιόνι στο Τρόοδος - Αυτοί οι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Στα 57 εκατοστά το χιόνι στο Τρόοδος - Αυτοί οι δρόμοι είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών, καθώς και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, όμως στα ανατολικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά, κυρίως τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 57 εκατοστά.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες οι δρόμοι προς Τρόοδος

Στο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα, γύρω στις 7.00 το πρωί σήμερα Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου.

Στα ορεινά, ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης και παγετού στο οδόστρωμα, είναι οι δρόμοι Καρβουνά-Τροόδους, Πλατρών-Τροόδους, Προδρόμου Τροόδους, καθώς και ο δρόμος Καρβουνά-Κυπερούντας.

Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, ωστόσο ολισθηροί, είναι οι δρόμοι:

  • Πεδουλά – Pinewood - Κακοπετριάς
  • Κακοπετριάς - Καρβουνά
  • Κακοπετριάς – Σπήλιων
  • Πεδουλά - Κύκκου - Κάμπου
  • Κάμπου - Ορκόντα
  • Πεδουλά – Προδρόμου
  • Προδρόμου - Λεμύθου

Επισημαίνεται ότι λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Προτρέπεται το κοινό όπως πριν τις διακινήσεις του, ενημερώνεται για την κατάσταση των δρόμων μέσω και των ανακοινώσεων που δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top