ΚΟΙΝΩΝΙΑ

14 Φεβρουαρίου: Η πιο «γλυκιά» μέρα - Τι προτιμούν οι Κύπριοι - Πόσα κοστίζουν τούρτα και ανθοδέσμη

14 Φεβρουαρίου: Η πιο «γλυκιά» μέρα - Τι προτιμούν οι Κύπριοι - Πόσα κοστίζουν τούρτα και ανθοδέσμη

Η αγάπη και ο έρωτας εκφράζονται με διαφορετικούς τρόπους από τον καθένα. Εκπλήξεις, δείπνο με κεριά, ρομαντική ταινία… Κάποια πράγματα όμως είναι κλασικά και απολύτως απαραίτητα.

To ThemaOnline επικοινώνησε με γνωστά ζαχαροπλαστεία και ανθοπωλεία της πρωτεύουσας ερευνώντας τις προτιμήσεις των Κυπρίων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, και σας παρουσιάζει παράλληλα προτάσεις για δώρα.

Γλυκά σε σχήμα καρδούλας

Σοκολάτα και έρωτας πάνε μαζί. Τα ζαχαροπλαστεία βάζουν τα «γιορτινά» τους και φτιάχνουν ένα κόσμο γεμάτο από αγάπη, μπαλόνια και πολλά γλυκά. «Αγάπησα αυτή τη γιορτή. Γίνονται ωραία πράγματα, είναι κάτι το διαφορετικό», δήλωσε στο ThemaOnline η ιδιοκτήτρια του Bianco Sweets Confectionery στη Λευκωσία, Μύρια Νικολάου.

Την περίοδο της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, για 4-5 μέρες, το Bianco φτιάχνει όλες τις τούρτες τους σε σχήμα καρδούλας. Παράλληλα φτιάχνονται σοκολατάκια και μπισκότα με γέμιση σε διάφορα σχέδια όπως καρδούλες και αρκουδάκια. Ακόμη ετοιμάζονται «μπουκέτα γλυκών» με διάφορα γλυκά και ωραίο στολισμό.

«Υπάρχουν μερικοί που κάνουν παραγγελίες, ειδικά για τις τούρτες, αλλά και εταιρείες που θέλουν να κεράσουν το προσωπικό τους. Οι περισσότεροι όμως αγοράζουν την τελευταία στιγμή» σημείωσε η Μύρια Νικολάου.

Πρόσθεσε ακόμη πως: «στο δικό μας ζαχαροπλαστείο δουλεύουμε κυρίως με οικογένειες, που θα προτιμήσουν τις τούρτες για να φάνε όλοι. Οι πιο νεαροί μπορεί να ζητήσουν και πλάτερ με αλλαντικά και τυριά που συνοδεύεται σε πακέτο με κρασί ή άλλο ποτό».

Όσον αφορά τις τιμές μία τούρτα για 4-5 άτομα κυμαίνεται από 15 έως 25 ευρώ ενώ το Bianco διαθέτει και τούρτες για δύο άτομα στα 12 ευρώ. «Πιστεύω πως ο αυξημένος πληθωρισμός δεν θα επηρεάσει την αγορά καθώς υπάρχουν επιλογές που ξεκινάει από 1,5 ευρώ μέχρι 25 και ο καθένας μπορεί να αγοράσει ανάλογα με τις δυνατότητές του», σημείωσε.

Μπισκότα σε «παιχνιδιάρικα» σχήματα

«Εδώ και χρόνια, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχουν καθιερωθεί οι καρδούλες με σοκολάτα και πραλίνα. Αγαπημένα είναι και τα cupcakes σοκολάτας με καρδούλες και ζαχαρένια αρκουδάκια, τα μπισκότα βουτύρου σε διάφορα παιχνιδιάρικα σχήματα και κουτί με ποικιλία από βελγικά σοκολατάκια», ανέφερε στο ThemaOnline o Πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου και ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Oriental στη Λευκωσία, Κωνσταντίνος Κουσιουμή.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διαφορά στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, ο κ. Κουσιουμή απάντησε πως συνήθως οι άντρες είναι πιο προβλέψιμοι και επιλέγουν «safe» επιλογές όπως καρδούλες με σοκολάτα και πραλίνα, ενώ οι γυναίκες επιλέγουν συνδυασμό γλυκών. «Το μόνο σίγουρο ότι ο πελάτης είναι πιο απαιτητικός από παλιά όσον αφορά την ποιότητα, γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη στροφή στα αυθεντικά ζαχαροπλαστεία που έχουν πιο ποιοτικές επιλογές», υπέδειξε ο Κωνσταντίνος Κουσιουμή.

Πέραν από τους ίδιους τους ερωτευμένους, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι σημαντική και για τις επιχειρήσεις. «Αναμφίβολα αποτελεί σημαντική ένεση στην ρευστότητα των επιχειρήσεων μας. Εννοείται πως η ακρίβεια και ο πληθωρισμός μας έχει επηρεάσει όλους, τόσο εμάς τους ιδιοκτήτες ζαχαροπλαστείων από πλευράς λειτουργικών κοστών όσο και τους πελάτες μας που γενικά δεν έχουν αλλάξει τα εισοδήματα τους. Θεωρώ όμως ότι είναι μια μέρα που ο κόσμος περιμένει για να βγει από την ρουτίνα και θα το γιορτάσει κάνοντας τις αγορές του όπως και κάθε χρόνο», κατέληξε o Πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου.

Κλασικά κόκκινα τριαντάφυλλα

Ό,τι δώρο κι αν επιλέξει κανείς, από σοκολατάκια μέχρι κοσμήματα, η ανθοδέσμη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι απαραίτητη. «Τα τριαντάφυλλα είναι η αγαπημένη κλασική αγορά για τους ερωτευμένους» δήλωσε στο ThemaOnline ο ιδιοκτήτης του Robelina Gardens στη Λευκωσία, Παντελής Κωνσταντίνου.

«Το 90% των πωλήσεων είναι κόκκινα τριαντάφυλλα ενώ οι περισσότερες αγορές ανθοδέσμων γίνονται από άντρες», σημείωσε.

Μάλιστα, οι παραγγελίες αρχίζουν τουλάχιστον μία βδομάδα πριν τις 14 Φεβρουαρίου. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα μειωθούν φέτος οι πωλήσεις λόγω της γενικευμένης ακρίβειας, απάντησε αρνητικά. «Μέχρι τώρα οι παραγγελίες κινούνται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές. Δεν πιστεύω πως φέτος θα υπάρξει μείωση στις αγορές. Ο Κύπριος γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων ανεξάρτητα από την ακρίβεια ή την οποιαδήποτε πανδημία», τόνισε.

Όσον αφορά το κόστος μιας ανθοδέσμης, όπως εξήγησε στη σελίδα μας ο Παντελής Κωνσταντίνου, εξαρτάται σίγουρα από τον αριθμό αλλά και το μέγεθος των λουλουδιών, την πρασινάδα και το περιτύλιγμα. «Κατά μέσο όρο, η τιμή ενός τριανταφύλλου είναι μεταξύ 3,5 - 4 ευρώ το ένα, ελαφρώς πιο πάνω από πέρσι», σημείωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top