Προεδρικές Εκλογές: Όλα έτοιμα για την Κυριακή - Τι λέει ο Έφορος Εκλογών

Προεδρικές Εκλογές: Όλα έτοιμα για την Κυριακή - Τι λέει ο Έφορος Εκλογών

Όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές β΄ γύρου της Κυριακής, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κώστας Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το Σάββατο το πρωί επρόκειτο να περιοδεύσει για να βεβαιωθεί ότι δεν αφέθηκαν κατάλοιπα της προεκλογικής περιόδου, ότι αφαιρέθηκαν πινακίδες και δεν υπάρχει οτιδήποτε που απαγορεύεται από τη νομοθεσία όσον αφορά προβολή και διαφήμιση.

Όσον αφορά την ετοιμότητα των εκλογικών κέντρων είπε ότι οι προεδρεύοντες έχουν παραλάβει ήδη όλο το σχετικό υλικό, αφού από χθες Παρασκευή παρέλαβαν τις κάλπες και είναι σε ετοιμότητα για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Έτοιμος, όπως είπε, είναι και ο χώρος ανακήρυξης του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή το Στάδιο Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος, με την τελετή να προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 22:00 η ώρα την Κυριακή.

Το αποτέλεσμα του β’ γύρου των Προεδρικών Εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, αναμένεται γύρω στις 19:30-20:00 το βράδυ της Κυριακής. Ο Έφορος θα προβεί στην επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, γύρω στις 21:00-21:30 και σίγουρα πριν από τη μετάβασή του στον χώρο διεξαγωγής της τελετής ανακήρυξης.

Ο κ. Κωνσταντίνου προέτρεψε εκ νέου τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες, ενώ σημείωσε ότι ο καιρός φαίνεται ότι θα είναι ευνοϊκός για τους ψηφοφόρους. Πρόσθεσε ότι θα γίνουν επιπλέον έλεγχοι του οδικού δικτύου στις ορεινές κοινότητες σε συντονισμό με τους κατά τόπους Επάρχους, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια για το προσωπικό που θα μεταβεί σε αυτά για τους σκοπούς των εκλογών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE