Κατάφεραν να χακάρουν το email διευθυντή εταιρείας στη Λεμεσό - Απέσπασαν 48 χιλιάδες ευρώ

Κατάφεραν να χακάρουν το email διευθυντή εταιρείας στη Λεμεσό - Απέσπασαν 48 χιλιάδες ευρώ

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αδίκημα το οποίο διαπράχθηκε τέλος Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με καταγγελία διευθυντή εταιρίας στη Λεμεσό, μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων που είχε η εταιρία του με συνεργαζόμενη εταιρία στο εξωτερικό, προχώρησε σε έμβασμα ύψους 48 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από την εταιρία στο εξωτερικό, ότι το τιμολόγιο της παραγγελίας του δεν είχε εξοφληθεί.

Μετά από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε, ότι άγνωστοι παρενέβησαν στην ηλεκτρονική επικοινωνία που είχε η εταιρία του, με τη συνεργαζόμενη εταιρία στο εξωτερικό, δίνοντας του διαφορετικό τραπεζικό λογαριασμό, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα απάτης.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE