ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Η επιλογή των συνεργατών του και η σύνθεση του υπουργικού Συμβουλίου αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θέλοντας να μπει με το δεξί στη νέα εποχή που υπόσχεται ότι ανατέλλει για τη χώρα.

Λίγες μόνο ώρες μετά την τελετή ανακήρυξης της Κυριακής και το επινίκιο πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες, ο εκλελεγμένος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης πήγε κανονικά στο πολιτικό του γραφείο το πρωί της Δευτέρας και άρχισε επαφές για να διευθετήσει μια σειρά από εκκρεμότητες. Το τηλέφωνο δεν σταματά να καλεί από φίλους και υποστηρικτές που θέλουν να τον συγχαρούν. Τα πιο σημαντικά τηλεφωνήματα έρχονται όμως από το εξωτερικό, από ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, που τον καλούν για να του δώσουν συγχαρητήρια.

Η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης είναι η πρώτη πράξη στην οποία επενδύει και ο ίδιος γιατί γνωρίζει τις αυξημένες προσδοκίες των υποστηρικτών του. Αντιλαμβάνεται όμως και τις επιφυλάξεις των πολιτικών του αντιπάλων, οι οποίοι κάθε άλλο παρά θα του χαριστούν στο όποιο στραβοπάτημα. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας πόσο σημαντική θεωρεί την επιλογή των συνεργατών του και των προσώπων που θα στελεχώνουν το κυβερνητικό σχήμα και θα καταλάβουν διάφορες σημαντικές πολιτικές θέσεις, όπως είναι εκείνη του διαπραγματευτή για το Κυπριακό και αρκετές άλλες.

Αρχικός κατάλογος

Μέχρι στιγμής ο Νίκος Χριστοδουλίδης περιορίζεται σε κάποιες επαφές, ενώ ανταλλάζει σκέψεις και προβληματισμούς ώστε να διαμορφώσει ένα αρχικό κατάλογο των υποψήφιων προς υπουργοποίηση ή για διορισμό σε άλλες θέσεις. Χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε συγκεκριμένο, αναμένεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα αξιοποιήσει πρόσωπα που «έτρεξαν» μαζί του την προεκλογική περίοδο, είτε ως στελέχη του επιτελείου του, είτε γενικά που είχαν κάποια εμπλοκή στην διαμόρφωση του προεκλογικού του προγράμματος. Θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά θα μετακομίσουν μαζί του στο προεδρικό για να συγκροτήσουν την ομάδα του ως προέδρου της Δημοκρατίας.

Τις επόμενες μέρες ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, στους οποίους θα μεταφέρει την επιθυμία για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, όπως ήταν η προεκλογική του εξαγγελία. Δεν θα ζητήσει την έγκριση των κομμάτων που τον στηρίζουν αλλά σίγουρα θέλει να τους κάνει κοινωνούς των σκέψεών του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top